RECENSIE

The Untold Story(1993)

Als op een Taiwanees strand een zak vol afgehakte armen en benen aanspoelt, stuurt de flamboyante politiecommissaris Lee zijn jonge secondanten op onderzoek uit. De kijker weet dan al meer.

Wong Chi Hang bezit een eethuis en speelt graag een potje mah yong, maar wie hem van vals spel beticht moet dat met de dood bekopen. Als we te zien krijgen hoe Wong in zijn goed uitgeruste keuken het lijk van een bediende tot kleine stukjes en gehakt verwerkt en vervolgens zijn eigen handen schoonpiest, krijgen we een vermoeden van de herkomst van de aangespoelde ledematen. Wong wordt ondervraagd door de politie, die niet begrijpt waar de vorige eigenaar van het eethuis en zijn gezin toch gebleven zijn. Wong beweert dat zij onverwacht verhuisd zijn, met de noorderzon vertrokken, maar zijn woonkamer hangt nog steeds vol met foto’s van het verdwenen gezin en later vist een agent zelfs hun paspoorten uit zijn vuilnis. Nu het net rond hem dichttrekt, probeert Wong te ontsnappen naar Macao. Hij wordt ingerekend en een eindeloze reeks verhoren begint, waarin de grijnzende politie Wong met bruut geweld tot een bekentenis wil dwingen. Als hij uiteindelijk doorslaat is de kijker net zo murw als de verdachte en geestelijk weerloos tegen THE UNTOLD STORY die volgt. De definitie van cult volgens Gorehound: films om over te praten. Ernaar kijken is vaak zelfs ondergeschikt aan het genot van gesprekken over films waar jij wel van houdt en anderen juist helemaal niet. De cultliefhebber cultiveert smaakverschil. Logisch dat films met extreme elementen (geweld, seks, fantasie) al gauw onder de noemer cult vallen en big-budget produkties uitgesloten zijn (want toegesneden op de smaak van miljoenen), tenzij zo’n megaproduktie flopt, waarna hij weer liefdevol geadopteerd wordt… THE UNTOLD STORY is een gory Hong Kong serial-killer-film; als dat geen cult is, dan weet ik het niet meer. In de hoofdstedelijke Cultvideotheek gaat deze tape dan ook als warm broodje over de toonbank en de huurder wordt niet teleurgesteld. De film is gruwelijk geweldadig. Wong is een psycho van het zuiverste water, wat blijkt uit de halsstarrigheid waarmee hij de martelende verhoren trotseert, ook wanneer zijn schuld al vaststaat. Als hij tenslotte bekent en in een flashback de negenvoudige moord wordt getoond, gaan alle registers open. Wie de camcorder-moorden in HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER zag, kan zich een beetje voorstellen wat hier over het scherm trekt. Maar alsof het extreme geweld niet genoeg is, is THE UNTOLD STORY ook nog eens doorspekt met grappen. Humor uit Hong Kong dan wel te verstaan. Commissaris Lee heeft een hoer aan elke vinger: ha ha. Vingerafdrukken nemen van rottende afgehakte armen is een lastig klusje voor een jonge agente: hi hi. En als de hermandad erachterkomt dat er mensenvlees zat in die lekkere hapjes van Wong Chi Hang moeten ze allemaal braken: ho ho ho. Die geintjes zouden het goed doen in films van horrorkomedie-specialisten als Peter Jackson of Sam Raimi, maar in dit grauw relaas slaan ze als kut op Dirk. Het zijn verkeerde ingrediënten in een chinese maaltijd en het resultaat ligt zwaar op de maag. Heavy stuff dus …in the gutbucket.

*1/2 Copyright Gorehound. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #11, p11.

© Gorehound
27 april 2011
 • Titel
  The Eight Immortals Restaurant: The Untold Story
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  Danny Lee, Herman Yau
 • Scenario
  Wing-Kin Lau, Kam-Fai Law
 • Cast
  Anthony Chau-Sang Wong, Danny Lee, Emily Kwan
 • Taal
  English, Cantonese
 • Land
  Hong Kong
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.