RECENSIE
DVD

The Twins Effect(2003)

‘I’m getting too old for this shit’. was een gedachte die mij regelmatig bekroop bij het bekijken van dit werkje. Naar mijn bescheiden mening zijn er al meer films van het type blade of underworld dan de wereld nodig heeft, maar dit is dan ook nog eens een blade voor twaalfjarigen.

Iedere film met Jackie Chan heeft mijn vanzelfsprekende sympathie, maar zelfs de aanwezigheid van de kleine grote man kan dit infantiele gedrocht niet redden. Wat natuurlijk wel opmerkelijk aan de film is (en misschien begint daar het probleem wel), is dat de titel werd ontleend aan de twee vrouwelijke protagonisten; Charlene Choi en Gillian Chung zijn als The Twins een soort K2 van Hong Kong. Ook diverse andere hoofdrolspelers (naast Cheng en Chen onder andere Josie Ho en Karen Mok) hebben een succesvolle muzikale carrière. Het is verleidelijk om de hoop uit te spreken dat ze van zingen meer verstand hebben, maar de acteurs zijn zeker niet het grootste probleem.

Het verhaal? De vampierdoder Reeve (Cheng) maakt jacht op zijn aartsvijand The Duke, die op zijn beurt op zoek is naar Kazaf (Chen), erfgenaam van het Koningshuis van de Vampiers; The Duke heeft diens bloed nodig om onoverwinnelijk te worden. Ondertussen wordt Reeve’s zus Helen (Choi) verliefd op Kazaf en weet Reeve’s assistente Gypsy (Chung) zover te krijgen om haar geliefde tegen haar broer te beschermen. Met deze ingrediënten werkt regisseur Lam toe naar een voorspelbare afloop.

In THE TWINS EFFECT valt geen origineel idee te ontdekken, of het zou moeten zijn dat vampierprins Kazaf weigert bloed te drinken ‘omdat dat niet van deze tijd is’. Zelfs de vechtscènes (van ‘actieregisseur’ Yen) komen routinematig over. Enige voordeel is dat je gerust je date kunt meenemen; de aanwezigheid van The Twins staat garant voor een overdaad aan romantiek, zij het van de puberale soort.

Copyright Matthijs Linnenmann. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, najaar 2005.

© Matthijs Linnemann
1 oktober 2005
 • Titel
  The Twins Effect
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Dante Lam
 • Scenario
  Wai-Lun Ng, Hing-Ka Chan
 • Cast
  Gillian Chung, Charlene Choi, Anthony Chau-Sang Wong
 • Taal
  Cantonese
 • Land
  Hong Kong
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.