RECENSIE
DVD

The Zombie King(2013)

Waarschuwing aan alle tieneridolen: blijf van de drugs af. Niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je carrière. Voor je het weet zit je als acteur op leeftijd in films als THE ZOMBIE KING, en probeer daar nog maar eens van terug te krabbelen.

Dat de namen en foto’s van de voormalige kindsterren in kwestie, Edward Furlong (TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY) en Corey Feldman (THE LOST BOYS), groot op de cover van THE ZOMBIE KING prijken, is trouwens een knap staaltje misleiding. Beiden hebben slechts een kleine rol in de film. Uit nostalgie hoef je deze film dus niet te bekijken.

Veel andere redenen zijn er eigenlijk ook niet. De werkelijke hoofdrolspelers, melkboer Munch, parkeerwacht Boris en postbode Ed, zijn semi-lollige typetjes die zich met suf gestuntel een weg banen door een door zombies verwoest Engeland, op zoek naar andere overlevenden. Aanstichter van de zombieplaag is Samuel (Furlong), die een deal gesloten heeft met god of malevolence Kalfu (Feldman, die tien minuten voor het eind pas in de film verschijnt om een masterclass schmieren te geven). Door zeven doden tot leven te wekken en zo chaos op aarde te brengen, mag Samuel als THE ZOMBIE KING voor eeuwig bij zijn zojuist overleden vrouw blijven.

Of zoiets. Het verhaal is nauwelijks te volgen, ondanks het horrorcliché van de alwetende priester die halverwege de boel komt uitleggen. Met flauwe grappen,  gecombineerd met sterfbedscènes waar de pathos vanaf druipt, maakte regisseur Aidan Belizaire van THE ZOMBIE KING een onsamenhangend zooitje. Vooral qua humor zou je beter verwachten van een Britse productie. En dan belooft de dvd-hoes ook nog een ‘Uncut version, incl. Guns, Guts & Gore‘. Kan best waar zijn, maar dat vindt wel allemaal buiten beeld plaats. In de hele film is nauwelijks een spatje bloed te bekennen. Een watje is het, die Zombie King.

Distributie: Splendid. Release: 30 mei 2013. Copyright:Marjan Westbroek. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd online op 11 juni 2013.

23 juni 2013
 • Titel
  The Zombie King
 • Lengte
  85 minuten
 • Regie
  Aidan Belizaire
 • Scenario
  Rebecca-Clare Evans, Jennifer Jones, George McCluskey
 • Cast
  Edward Furlong, Corey Feldman, George McCluskey
 • Taal
  English
 • Land
  United Kingdom
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.