RECENSIE
DVD

Gutterballs(2008)

Het heeft even geduurd voordat GUTTERBALLS de Nederlandse markt bereikte. Je vraagt je af waarom deze horrorfilm uit 2008 alsnog voor distributie werd opgepikt. De film van Ryan Nicholson is allesbehalve een klassieker.

De Canadese Nicholson, die naam maakte als special effects artist bij tal van films en televisieseries, bewijst als regisseur van films als BIG FUCKING MONSTER (2012), FAMINE (2011) en DEAD NUDE GIRLS (2013) voortdurend dat subtiliteit hem vreemd is. Zijn films zijn ontspoorde orgieën van bloedgeisers, expliciete gore effecten, seks en tenenkrommend slechte acteurs. GUTTERBALLS is daarop geen uitzondering. Zelfs wanneer we rekening houden met het feit dat het hier om een ultra low budget productie gaat, tart Nicholson het bevattingsvermogen.

In GUTTERBALLS neemt hij ons mee naar een bowlingbaan. Daar mogen twee vriendengroepen van de ranzige beheerder na sluitingstijd rondhangen, bowlen en vooral hun onderlinge rivaliteit uitvechten. Ondertussen wordt een jongedame op brute wijze verkracht, zint zij op wraak en waart er een gemaskerde moordenaar rond die de bowlers naar de eeuwige jachtgronden helpt. Dit is het vaatje waaruit Nicholson anderhalf uur lang tapt.

De dvd-hoes laat weten dat GUTTERBALLS een hommage is aan de slasherfilm uit de jaren tachtig. Er is weinig genrekennis voor nodig om te zien dat de afbeelding op de cover verwijst naar de filmposter van THREE ON A MEATHOOK (William Girdler, 1973).

Distributie: Shock. Release: 19 februari 2013. Copyright: Constant Hoogenbosch. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 25 juni 2013.

 • Titel
  Gutterballs
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  Ryan Nicholson
 • Scenario
  Ryan Nicholson
 • Cast
  Alastair Gamble, Mihola Terzic, Nathan Witte
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.