RECENSIE
DVD/BLU-RAY

The Hoarder(2015)

Het gaat niet zo best met Mischa Barton. De veelbelovende hoofdrolspeelster van de hitserie The O.C. duikt de laatste jaren vooral op in titels als ZOMBIE KILLERS: ELEPHANT’S GRAVEYARD en APARTMENT 1303 3D. Wat dat betreft past THE HOARDER van regisseur Matt Winn prima in haar filmografie.

Wanneer Ella (Barton) ontdekt dat haar verloofde een geheime opslagplaats heeft, vermoedt ze dat hij vreemdgaat. Ze is vastbesloten te achterhalen wat hij voor haar verbergt. Gelukkig heeft ze een vriendin die deuren kan openen door te wrijven over toegangspasjes en ijzerdraad in een sleutelgat te wurmen. Samen nemen ze een kijkje bij de opslagplaats. Helaas openen ze in een van de kelders per ongeluk een verkeerde deur en staan plotseling oog in oog met een flinterdunne verschijning met dichtgenaaide mond.

Al na tien minuten THE HOARDER zien we hoe deze magere gedaante de vriendin van Ella ombrengt en uit zijn hok ontsnapt. Ella slaat paniekerig op de vlucht, maar komt – opvallend makkelijk – compleet tot rust wanneer ze andere bezoekers van de opslagplaats tegen het lijf loopt. Onder deze wandelende clichés bevinden zich onder andere een neurotische vrouw, een stel met huwelijksproblemen – compleet met verwaande bitch – en een ruige rechercheur met leren jas. En uiteraard loopt er in het pand ook nog een ongemotiveerde wietrokende werknemer rond, die de hele dag naar metal luistert. De gasten in de grote opslagplaats ontdekken dat hun mobiele telefoon geen bereik heeft, dat de lift stuk is en dat alle deuren naar buiten zijn afgesloten. Telkens als er dreiging op de loer ligt, gaan alle lampen uit. Eén ding is zeker; regisseur Matt Winn kent alle horrorclichés.

Winn heeft echter minder verstand van het scheppen van geloofwaardige personages. Geen van zijn personages praat als een normaal mens. Zelfs wanneer ze opgesloten zijn met een moordlustige maniak, blijven ze rustig kibbelen over koetjes en kalfjes. Ze beginnen zonder enige aanleiding met wildvreemden over hun werk en relaties te praten en lijken dan geenszins meer te vrezen voor hun leven. Tot de lichten uitgaan natuurlijk en de moordenaar weer opduikt om een van de eendimensionale personages over de kling te jagen. Kijkers die hopen dat deze moordpartijen tenminste nog de moeite waard zijn, worden ook teleurgesteld; de meeste moorden vinden buiten beeld plaats en bevatten geen enkele vorm van creativiteit of spanning.

Het meest frustrerende aan THE HOARDER zijn de stupide keuzes van het slachtvee. In de derde akte zien we bijvoorbeeld hoe Ella in haar strijd met de grote slechterik zichzelf in steeds grotere problemen brengt, met als klap op de vuurpijl een compleet bespottelijk slot: honderd procent facepalm-waardig. Sowieso is het hoofdpersonage van Mischa Barton belachelijk vlak en haar spel erbarmelijk. De enige die de film nog wat kleur geeft is Robert Knepper (Prison Break) in de rol van rechercheur Vince. Maar THE HOARDER naar een hoger niveau tillen, dat lukt zelfs het charisma van Theodore ‘T-Bag’ Bagwell niet.

Di: Bridge Entertainment. Release op dvd: 23 februari 2016. Copyright Jasper ten Hoor. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 1 maart 2016.

© Jasper ten Hoor
29 februari 2016
 • Titel
  The Hoarder
 • Lengte
  84 minuten
 • Regie
  Matt Winn
 • Scenario
  James Handel, Matt Winn, Chris Denne
 • Cast
  Mischa Barton, Robert Knepper, Emily Atack
 • Land
  United Kingdom
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.