RECENSIE
DVD

Tamara(2005)

Benieuwd wat een kruising tussen CARRIE (1976), I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (1997) en SCARECROW (2003) oplevert? Het antwoord is TAMARA. 

Tamara (Jenna Dewan) is een ongelukkig en lelijk meisje, dat wil zeggen lelijk in een samenleving, die the body beautiful heeft verheven tot way of life. Ze houdt zich vooral bezig met haar geheime hobby: zwarte magie. Tijdens pesterijen door haar hardvochtige klasgenoten komt ze om het leven. De daders begraven het lijk en zweren eeuwig te zwijgen over het incident. Maar Tamara staat op uit de dood als een super-sexy meid (zeer gewild bij de jongens dus) en neemt verschrikkelijk wraak op haar kwelgeesten van weleer.

Wat is de kern van zulke en soortgelijke nonsens? Datgene wat een tiener het meeste mist: macht en controle. Macht om mensen te manipuleren, macht om een situatie naar je hand te zetten, controle over je omgeving, macht to be somebody in een wereld die voornamelijk door anderen (ouderen) wordt gerund en waarin je vooralsnog een ondergeschikte, volgzame rol hebt te vervullen. Van zo’n onderwerp is een aardige film te maken, maar TAMARA bewandelt de meer ranzige weg en voert de kijker rap van de ene onsmakelijke wraakoefening naar de andere, opgediend door buitengewoon onsympathieke karakters gevangen in een onzinnige plot. Als ons tienerheksje om onduidelijke redenen ook nog plotseling tot inkeer komt, is het echec van TAMARA compleet. Dit wilt u beslist niet meemaken. 

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #68, winter 2005/2006.

© Erique J. Rebel
1 december 2005
 • Titel
  Tamara
 • Lengte
  98 minuten
 • Regie
  Jeremy Haft
 • Scenario
  Jeffrey Reddick
 • Cast
  Jenna Dewan, Katie Stuart, Chad Faust
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.