RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Tales of Halloween(2015)

TALES OF HALLOWEEN belooft tien ‘visionaire’ verhalen die zich tijdens Halloween afspelen in een Amerikaanse vinex-wijk. Het is vooral een geinig clichébuffet voor bij het bier.

Het voordeel van TALES OF HALLOWEEN is dat de tien verhalen allemaal lekker kort zijn. Ze spelen zich af in hetzelfde stadje, maar ieder verhaal pakt een Halloween-cliché. Bijlen, messen en eieren als wapens: check. Moordkinderen, pestpubers, sexy babysitter: check. Bloed, ogen, ingewanden: check. Monsters, geesten, duivels: check. De liefhebber kan van TALES OF HALLOWEEN ook een drankspel maken door iedere referentie naar een andere film of legende te belonen met een borrel. Zorg dan wel dat er flink veel in de fles zit voor FRIDAY THE 31ST van Mike Mendez. Deze ode aan Michael Myers is ook verantwoordelijk voor het verrassendste element van de DVD: een klei-animatie van een buitenaards wezen.

Echt eng worden de TALES nooit. Bloederig wel en het eerste verhaal, SWEET TOOTH van Dave Parker, heeft iets oprecht onsmakelijks. Dolkomisch wordt het ook niet, hoewel THE NIGHT BILLY RAISED HELL van Darren Lynn Bousman (SAW II, III, IV) een glimlach op de lippen brengt. Een kleine jongen krijgt les in helse zaken van een zeer ervaren buurman (Barry Bostwick). De jongen betaalt uiteindelijk de toch onverwachte prijs voor de persoonlijke plannen van zijn mentor. Van verhalen als TRICK (regie: Adam Gierash) en THE WEAK & THE WICKED (Paul Solet) blijft de vraag waarom ze überhaupt zijn opgenomen in het geheel. Ze zijn vergeten zodra ze afgelopen zijn.

Overigens was het onderhoudende THE RANSOM OF RUSTY REX (Ryan Schifrin) de laatste rol van Ben Woolf (American Horror Story). Bij het oversteken kreeg hij in februari van dit jaar een autospiegel tegen zijn hoofd. Woolf, slechts 1.31 meter lang, overleed op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hoofdwond. Dat is pas een eng verhaal.

Al met al laat TALES OF HALLOWEEN vooral een vaag gevoel van onbehagen achter over de aard van burgermannetjes en -vrouwtjes.  Het buffet van gevarieerde hapjes wordt redelijk goed afgesloten met pompoenenhorror in BAD SEED van ervaren regisseur Neil Marshall (THE DESCENT, DOOMSDAY). Wellicht dat de dubieuze moraal daardoor wat langer blijft hangen: snoepen is slecht, biologische pompoenen zijn slechter.

Distributie: Splendid. Release op dvd en blu-ray: 29 oktober 2015. Copyright Karina Meerman. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 17 november 2015.

© Karina Meerman
17 november 2015
 • Titel
  Tales of Halloween
 • Lengte
  97 minuten
 • Regie
  Darren Lynn Bousman, Axelle Carolyn, Adam Gierasch
 • Scenario
  Axelle Carolyn, Dave Parker, Clint Sears
 • Cast
  Adrienne Barbeau, Hunter Smit, Cameron Easton
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Fantasy
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.