RECENSIE
DVD

Evil Feed(2013)

Als we horrorfilms mogen geloven is elk restaurant dat zich specialiseert in vleesgerechten verdacht. Het restaurant in de splatterhorror EVIL FEED heet The Long Pig en maakt juist reclame met de menselijke ingrediënten in hun schotels.

Ze verkrijgen die ingrediènten op uiterst economische wijze. Het restaurant biedt zijn gasten namelijk als entertainment een karategevecht op leven en dood, waarna de verliezer in de pan belandt. De mix van kannibalenhorror en martial arts klinkt ambitieus, maar voormalig stuntman Kimani Ray Smith legt de lat wel erg laag.

EVIL FEED heeft een sterk uitgangspunt met een fijn randje wansmaak. Horecahorror deed het eerder goed in films als BLOOD FEAST (Herschell Gordon Lewis, 1963) of een kolderieke Gore-Fu-titel als RIKI-OH: THE STORY OF RICKY (Ngai Choi Lam, 1991). Kimani Ray Smith beschikt echter niet over de inspiratie om met echt weerzinwekkend kannibalisme of originele vecht- en komediescènes op de proppen komen.

Er wordt stevig ingezet op de komedie, maar de grappen zijn helaas stuitend infantiel en storend slecht getimed. De grap over een fallisch worstenbroodje wordt tot vervelens toe uitgemolken en de Aziatische stereotypes zijn alleen grappig als je kunt lachen om de naam Phat Phuk. Austin Powers zou zich ervoor schamen.

De debuterend regisseur mag dan een stuntachtergrond hebben, de actiescènes blijken ook ondermaats. De gevechtshandelingen zijn op zich goed gechoreografeerd, maar amper te volgen in de onderbelichte en slecht gemonteerde beeldenbrij. Slechts de gore blijft overeind. De grotendeels practical effects zijn van hoog niveau gezien het lage budget.

Kimani Ray Smith wist het gegeven eerder wél goed te benutten in zijn korte film SUFFER, die eveneens op deze schijf van Shock Film staat. SUFFER heeft exact hetzelfde uitgangspunt, maar laat elke poging tot humor achterwege en is daardoor een stuk effectiever. Het toetje op de dvd smaakt dus beduidend beter dan het hoofdgerecht.

Distributie: Shock Film. Release op dvd en blu-ray: maart 2015. Copyright Theodoor Steen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 18 november 2015.

© Theodoor Steen
18 november 2015
 • Titel
  Evil Feed
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Kimani Ray Smith
 • Scenario
  Aaron Au, Kimani Ray Smith, Jana Mitsoula
 • Cast
  Laci J Mailey, Terry Chen, Akotene Chanoine
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.