RECENSIE

SPRING, THE(2014)

THE SPRING (David S. Jackson, 2000; Laurus) is een volstrekt zouteloos tv-werkje met in de hoofdrollen Kyle MacLachlan en Alison (dochter van Clint) Eastwood.

Het stadje Springville beschikt over een bron van de eeuwige jeugd. Weduwnaar Kyle, op doorreis met z’n zoontje, ontdekt het geheim en pleit er bij het stadsbestuur voor om samen met zijn zoon in de gemeenschap te worden opgenomen. Maar na anderhalf uur leert hij wat de kijker al wist, namelijk dat elke honderdste verjaardag uitmondt in de vrijwillige dood van het feestvarken. Geen verrassingen, geen spanning, geen humor. De hele film lijkt een opzetje voor de moraliserende slotrede, waarin gewaarschuwd wordt dat de mens niet voor god mag spelen. Springville ligt overigens in het noorden van de Verenigde Staten, tegen de grens van Canada. Bekend terrein voor Kyle MacLachlen. Maar Springville is beslist geen Twin Peaks.

Copyright Roel Haanen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #47, p13.

27 april 2011
 • Titel
  Spring: The Return of Life
 • Lengte
  49 minuten
 • Scenario
  Javier Ortega
 • Cast
  Charles Edwards, Carlos Pérez Romero
 • Taal
  English
 • Land
  United Kingdom
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.