RECENSIE
DVD

Seance(2006)

DVD| Chelsea Hall, Los Angeles, was vroeger een appartementen-complex, maar nu zijn het studentenflats, waar Lauren (Erickson) wordt geplaagd door de geest van Cara Furia (Shergalis), een 9-jarig meisje dat in 1965 door seriemoordenaar James Spence (Paul) om het leven werd gebracht. 

Een seance met medestudenten Melina (White), Alison (Lewis) en pothead Diego (Lamas) moet aan de doodenge verschijningen een einde maken, maar het is de geest van Spence, die de seance benut om te materialiseren en de amateur-spiritisten te belagen…

SEANCE valt in de categorie formula movie: een film die zozeer gebaande paden bewandelt dat de kijker de neiging voelt opkomen om het spelletje guess the movie te spelen, want geconfronteerd met ontwikkelingen die men een mijl in de mist ziet aankomen, is 85 minuten toch nog een hele zit. Hij herkent dan motieven uit THE CHANGELING, HALLOWEEN en sequels, DE LIFT (en remake DOWN), JU-ON/THE GRUDGE en sequels en talrijke andere werkjes – voornamelijk DTM’s: Dead Teenager Movies – waarin op lichtzinnige wijze seances worden gehouden, die tot ongewenste en bloederige resultaten leiden. De slogan op de dvd-inlay kondigt deze voorspelbaarheid (of zo men wil: uitholling) ook onverbloemd aan: ‘Five kids trapped in a dorm. One ghostly killer…you do the math’. Die math resulteert uiteraard in de onvermijdelijke uitkomst dat vrijwel iedereen het leven laat inclusief de seriemoordenaar.

SEANCE is een nog net genietbare rolprent door onbevangen acteren van een onbekende cast, inventief camerawerk van Geoff Schaaf en bescheiden maar omineus pulserende composities van Vincent Gillioz, maar het lijkt nu de hoogste tijd om het ouija-bord voorgoed op te bergen.

Gefilmd op HD-Video in de Universal Studios, Calif., en op locatie in The Versailles Apartments, Los Angeles.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #75, najaar 2007.

© Erique J. Rebel
1 november 2007
 • Titel
  Séance
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Mark L. Smith
 • Scenario
  Mark L. Smith
 • Cast
  Bridget Shergalis, Tori White, Chauntal Lewis
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.