RECENSIE
DVD

Feast(2005)

Elf maatschappelijk uitgerangeerde figuren hangen rond in het café ‘The Bear Tavern’ in the middle of nowhere wanneer het etablissement plotseling wordt overvallen door drie afzichtelijke monsters. Mensen en gedrochten slachten elkaar af. The end.

FEAST is het resultaat van een wedstrijd voor aankomende scenaristen en regisseurs uitgeschreven door acteurs en boezemvrienden Matt Damon en Ben Affleck in samenwerking met Miramax, genaamd Project Greenlight. Gulager (zoon van karakteracteur Clu Gulager en actrice Miriam Byrd-Nethery) en scenaristen Patrick Melton en Marcus Dunstan wonnen die wedstrijd in 2004.

Zou FEAST voorheen in de subcategorie gore fest zijn gevallen, nu spreekt men van splatter fun. Wat is splatter fun? Een combinatie van snerpende, furieuze, bloeddoordrenkte actie met mallotige, anekdotische incidentjes in de kantlijn en een lading bizarre, coole terzijdes, verpakt in woeste cameravoering en montage (die de overzichtelijkheid helaas niet ten goede komen). Het prototype van splatter fun is natuurlijk FROM DUSK TILL DAWN (Robert Rodriguez, 1996) en dat was toen, evenals FEAST nu, voor de één aanstekelijke, bij tijd en wijle hilarische pret, voor de ander een ongebreidelde, onsmakelijke bende, en voor levensbeschouwelijk ingestelde groeperingen een schrikbarend nihilistische ervaring. Make your choice, please.

N.B.: Een verklaring voor de opzienbarende gebeurtenissen wordt niet gegeven. Hiervoor moet de toeschouwer curieuzerwijze de trailer bekijken. Eenmalige vertoning tijdens het AFFF-2007/Night of Terror. Executive producers waren Ben Affleck, Matt Damon, Chris Moore, Wes Craven en Bob & Harvey Weinstein.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #75, najaar 2007.

© Erique J. Rebel
1 november 2007
 • Titel
  Feast
 • Lengte
  95 minuten
 • Regie
  John Gulager
 • Scenario
  Patrick Melton, Marcus Dunstan
 • Cast
  Navi Rawat, Krista Allen, Balthazar Getty
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.