RECENSIE
DVD

Pervert!(2005)

Het toepasselijk getitelde PERVERT! begint wanneer James terugkeert naar de ranch waar hij is opgegroeid om de zomermaanden door te brengen. Zijn streng religieuze vader Hezekiah woont inmiddels samen met de bevallige Cheryl. Al snel vliegen de vonken over en weer tussen James en Cheryl, maar een mysterieuze moordenaar maakt een abrupt einde aan het prille geluk.

Cheryls opvolgster, een hitsige brunette genaamd Alisha, ondergaat hetzelfde lot. James verdenkt zijn vader, niet in de laatste plaats omdat deze er een morbide hobby op nahoudt. In de kelder geeft vaderlief zich over aan de vervaardiging van vleessculpturen, compleet met pruiken van spek. Patty, een sexy verpleegster, wordt ingehuurd om Hezekiah in toom te houden, maar daarmee begint de ellende pas echt. In de finale komen James en Patty oog in oog te staan met de moordenaar, wiens identiteit we hier niet zullen prijsgeven.

PERVERT! is gemaakt als eerbetoon aan sexploitationpionier Russ Meyer. En daarbij is regisseur Jonathan Yudis (zelf even te zien als een homofiele hip­hopnazi!) niet over één nacht ijs gegaan. Net als in de films van Meyer dient het dunne verhaal als kapstok voor een aaneenschakeling van seks, geweld, seks, kleurrijke personages, seks, Americana en nog meer seks. Daarbij belichaamt pornoactrice (en would-be gouverneur van Californië) Mary Carey in de rol van Cheryl met haar 36DD-cup op uitstekende wijze de Russ Meyer-traditie. In de scènes waarin ze aan het familiediner een geboterde maïskolf consumeert of haar imposante boezem insmeert met verse honing, doet Carey niet onder voor de voluptueuze Meyer-vixens die haar voorgingen.

Spijtig genoeg legt haar personage vrij snel het loodje en dat levert een gemis op dat de film niet meer te boven komt. Gelukkig heeft PERVERT! nog andere troeven, zoals een swingende en gevarieerde soundtrack die naadloos aansluit op de exploitationfilms uit de jaren zestig en zeventig. Ook de locatie mag niet onvermeld blijven; de ranch waar de film zich afspeelt is dezelfde als die waar Meyers FASTER, PUSSYCAT! KILL! KILL! is opgenomen. Maar niet alleen de invloeden van Russ Meyer klinken door in PERVERT! De mengelmoes van seks en geweld in combinatie met een vette knipoog, doet ook denken aan de films van Lloyd Kaufmann. Met name de laatste akte, waarin een belangrijke hoofdrol is weggelegd voor een stop-motion penis (de beste stop-motion penis sinds FLESH GORDON, welteverstaan), zou niet misstaan in een Troma-productie. Ook aardig om te weten is dat Yudis eerder de regie deed van een aantal afleveringen van de roemruchtige tekenfilmserie Ren & Stimpy. Dat verklaart ook waarom bijna elke visuele grap begeleid wordt door een mal geluidseffect.

Hoewel PERVERT! alle ingrediënten van een Russ Meyer-film bevat, was het oeuvre van Meyer natuurlijk meer dan een som der delen. Deze hommage neemt zichzelf gelukkig niet serieus, maar moet het helaas stellen zonder de satirische toon die de films van Meyer stuk voor stuk tot cultklassiekers maakten. Echt grappig of bijtend wordt PERVERT! dan ook bijna nergens. Mensen die niet bekend zijn met het werk van de grote inspirator zullen weinig lol beleven aan de film. Maar fans van ‘de Fellini van het Amerikaanse platteland’ zullen deze inside-joke best kunnen waarderen.

Copyright Eric van der Woude. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #74, zomer 2007.

© Eric van der Woude
1 juni 2007
 • Titel
  Pervert!
 • Lengte
  81 minuten
 • Regie
  Jonathan Yudis
 • Scenario
  Mike Davis
 • Cast
  Malik Carter, Sean Andrews, Tula
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.