RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Ninja Apocalypse(2014)

Ninja’s, neanderthalers en zombies! Op papier heeft NINJA APOCALYPSE alles mee. Helaas is de uitvoering zo lamlendig, dat de film aanvoelt als een commercial voor een Halloween-webshop op speelfilmlengte!

Na een allesvernietigende atoomoorlog wordt de wereld geregeerd door een handjevol ninjaclans. De clans leven op gespannen voet met elkaar, maar een dreiging van buitenaf in de vorm van een soort neo-neanderthalers dwingt de ninja’s samen te werken. Meester Fumitaka roept tijdens een bijeenkomst dan ook alle clans op tot een wapenstilstand. De broze vrede is echter nog geen minuut oud of Fumitaka is het slachtoffer van een aanslag. Al snel wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar de Lost Clan van Cage. Onterecht, maar dit leidt er wel toe dat deze clan een lange, gevaarlijke reis huiswaarts voor de boeg heeft…

Inderdaad, NINJA APOCALYPSE is een nogal opzichtige kopie van THE WARRIORS. Nu zijn er beroerdere ideeën denkbaar dan een ninjavariatie op Walter Hills cultklassieker uit 1979, dus dergelijk jatwerk is nog wel door de vingers zien. Helaas stemt de uitwerking van dit idee aanzienlijk minder mild. Om het maar even plat te zeggen: NINJA APOCALYPSE is niet om aan te zien! Het gros van de film speelt zich af in een ‘ondergrondse bunker’. In de praktijk houdt dat in dat je zit te kijken naar een aaneenschakeling van kale betonnen ruimtes die in het gunstigste geval zijn behangen met een stukje landbouwplastic. De curieuze aanwezigheid van kluisjes, kantines en kleedkamers doet vermoeden dat de film is opgenomen in het clubgebouw van een hockeyvereniging op maandagochtend.

Nu maakt dat allemaal niet zoveel uit zolang de gevechten maar in orde zijn. Helaas weet NINJA APOCALYPSE op dat vlak ook niet te overtuigen. Het is niet slecht gedaan, maar ontstijgt nergens het niveau van een gemiddelde aflevering van Power Rangers. Dat gevoel wordt versterkt doordat de ninja’s met behulp van lamlendige digitale effecten energiebollen kunnen afschieten. Uit pure armoe wordt er in de derde akte zelfs een blik zombies opengetrokken. Het snijdt geen hout, maar het snijdt ook niet in het budget. Deze boekhoudersmentaliteit in combinatie met de visuele flair van een remspoor zorgt ervoor dat NINJA APOCALYPSE zelfs met een bescheiden speeltijd van tachtig minuten doet verlangen naar het einde der tijden.

Di: Splendid. Op dvd vanaf 26 februari en op blu-ray vanaf  27 maart 2015. Copyright: Eric van der Woude. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 9 maart 2015.

© Eric van der Woude
9 maart 2015
 • Titel
  Ninja Apocalypse
 • Lengte
  84 minuten
 • Regie
  Lloyd Lee Barnett
 • Scenario
  Ashley Scott Meyers
 • Cast
  Christian Oliver, Les Brandt, Cary-Hiroyuki Tagawa
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.