RECENSIE
DVD

Messengers 2: The Scarecrow(2009)

MESSENGERS 2: THE SCARECROW stamt al uit 2009. Dat de film pas dit jaar op dvd is uitgebracht is waarschijnlijk te danken aan acteur Norman Reedus, die tegenwoordig bekendheid geniet als Darryl uit THE WALKING DEAD. Jammer voor Norman, maar hij doet het beter tussen de zombies.

THE MESSENGERS (Oxide en Danny Pang, 2007) was nog een redelijke horrorfilm waarin de geesten van het door vader vermoorde gezin Rollins rondspookten in een boerderij in North Dakota. In MESSENGERS 2: THE SCARECROW gaan we, aldus het hoesje, naar ‘The Beginning of the End’.

Niets is minder waar. Wat we voorgeschoteld krijgen is een saaie, ongeloofwaardige film over de onsuccesvolle maïsboer John Rollins (Reedus) die op een dag een enge vogelverschrikker vindt. Deze vogelverschrikker doet meer dan alleen vogels verjagen, hij veroorzaakt een ware kraaien-genocide op het land van Rollins. Ieder weldenkend mens zou bij het vinden van een lading kraaienlijken op de veranda even bellen met Milieudefensie ofzo, maar Rollins is zich van geen kwaad bewust. Ook niet wanneer de eerste menselijke slachtoffers vallen. Onverstoorbaar geniet hij van zijn succes, gaat aan de drank en vergrijpt zich aan zijn wulpse buurvrouw.

En zo verzandt MESSENGERS 2: THE SCARECROW in een opeenstapeling van belachelijke gebeurtenissen zonder enige vorm van spanning. De ontknoping is helemaal lachwekkend: de moorddadige vogelverschrikker bestaat uit hooi en is dus met gemak uit elkaar te plukken. Het gezin Rollins leefde nog lang en gelukkig. Nou ja, niet dus. Waarom Rollins dit gelukkige gezinnetje dan toch uitmoordde in THE MESSENGERS is met deze prequel niet duidelijk geworden. Laten we hopen dat ‘The Beginning Of The End’ gewoon The End is voor deze filmreeks.

Distributie: Entertainment One. Release: 14 maart 2013. Copyright: Sarah Knuvelder. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 12 juni 2013.

23 juni 2013
 • Titel
  Messengers 2: The Scarecrow
 • Lengte
  94 minuten
 • Regie
  Martin Barnewitz
 • Scenario
  Todd Farmer (characters), Todd Farmer
 • Cast
  Norman Reedus, Heather Stephens, Claire Holt, Richard Riehle
 • Taal
  English
 • Land
  USA, UK, Bulgaria
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.