RECENSIE

Meet the Applegates(1990)

Door de bouw van een stuwdam in het Braziliaanse regenwoud dreigt de biosfeer van een onbekende, reusachtige insektensoort verwoest te worden. Ter vergelding stuurt de insektenleider enkele van zijn onderdanen naar een gehucht in de Amerikaanse staat Ohio, alwaar zij een kerncentrale onklaar moeten maken. Om maar zo min mogelijk op te vallen nemen de insekten-terroristen de gedaante aan van het doorsnee Amerikaanse gezin Applegate.

Aanvankelijk verloopt de infiltratie volgens plan, maar dan raken de Applegates één voor één gecorrumpeerd door ’the American way of life’ en komt er van de voorgenomen sabotage weinig meer terecht. Na de cult-hit HEATHERS (bij ons op video uitgebracht onder de wanstaltige titel LETHAL ATTRACTION) en v——r de mega-flop HUDSON HAWK maakte regisseur Michael Lehmann deze geschifte eco-komedie. Melig en voorspelbaar (de film wemelt van de dubbelzinnige insektengrappen), maar niettemin bijzonder vermakelijk. Begley, Channing, Jacoby en Cooper persifleren op geslaagde wijze het archetypische Amerikaanse gezin, dat volledig ontspoort onder invloed van ÐrespectievelijkÐ een hitsige secretaresse, credit cards, sex zonder voorbehoedsmiddel en marihuanagebruik.

Copyright Jan Doense. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #0, p3.

27 april 2011
 • Titel
  Meet the Applegates
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Michael Lehmann
 • Scenario
  Michael Lehmann, Redbeard Simmons
 • Cast
  Ed Begley Jr., Stockard Channing, Dabney Coleman
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.