Camera Japan 2023

#Manhole(2023)

Je loopt na je vrijgezellenfeest dronken door een onbewoonde buitenwijk en dondert prompt met je bezopen harses in een openstaande rioolput. Hoe kom je er dan uit? Simpel: je zorgt er voor dat je een internetsensatie wordt!  
 
Dit vreemde lot krijgt Shunsuke, een succesvolle verkoper bij een grote firma, die op het punt staat te trouwen met de dochter van de directeur. Zijn collega’s geven een dag voor de bruiloft nog even een verrassingsfeestje en alles lijkt goed te gaan in zijn leven. Tot Shunsuke dus met een flinke kater en enkele verwondingen wakker wordt op de bodem van een put vol vieze beestjes en giftig schuim. De doorgeroeste ladder mist te veel stukken om beklommen te kunnen worden en roepen levert niets op. Gelukkig werkt Shunsuke’s telefoon nog, maar wie hij ook belt, ze zijn of nog in slaap (want het was een goed feestje), of ze weten hem niet te vinden. De politie heeft hetzelfde probleem: waar is de put waar Shunsuke in ligt? Om daar achter te komen haalt Shunsuke een truc uit: hij neemt foto’s en filmt zijn omgeving, start een livestreamingkanaal vanaf zijn telefoon en doet alsof hij een mooi meisje in nood is ‘want mensen helpen liever meisjes.’

Het plan werkt wonderwel. Iedere slapeloze nerd in Japan probeert de beste redder in nood te zijn, en Shunsuke heeft ineens een legertje online helpers tot zijn beschikking. Maar de details die zijn volgelingen met Shunsuke delen zetten hem aan het denken: de put lijkt zich helemaal niet op zijn route naar huis te bevinden, dus… wat is er precies gebeurd, een paar uur eerder? Zat er op het vrijgezellenfeest misschien iemand tussen die stiekem een dodelijke wrok tegen hem koesterde?
 
Met #MANHOLE levert regisseur Kazuyoshi Kumakiri een spannende thriller af die wisselt tussen claustrofobische horror en zwartgallig komisch commentaar op het gedrag van mensen op sociale media. Vanaf het moment dat Shunsuke zijn internetstunt bedenkt verandert het hele verhaal, en dat is niet de enige twist die het scenario voor ons in petto heeft. Kom voor de intieme karakterschets van de man die alles heeft en het dreigt kwijt te raken, blijf voor het volkomen bizarre laatste kwartier waarin het verhaal vrolijk over de kop gaat. Meer verklappen zou een schande zijn.

Aankomend weekend nog te zien op Camera Japan

© Ard Vijn
29 september 2023
 • Titel
  #Manhole
 • Lengte
  99 minuten
 • Regie
  Kazuyoshi Kumakiri
 • Scenario
  Michitaka Okada
 • Cast
  Yûto Nakajima, Nao Honda, Kento Nagayama
 • Taal
  Japanese
 • Land
  Japan
 • Trailer
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.