RECENSIE

Magic Man(2010)

Toen Fred Kaps een van zijn beroemde goocheltrucs in een uitzending van Willem Duys zonder mouwen uitvoerde, werd er in Nederland weken over nagepraat. Nu hebben we windhoos Hans Klok, die naar Las Vegas ging omdat je als illusionist pas meetelt als je ook daar een konijn uit je hoed hebt getrokken.In MAGIC MAN moet Tatiana naar Vegas om van haar flashback-syndroom af te komen: mama werd ooit voor haar ogen op een podium doormidden gezaagd.

Tatiana en haar trauma nemen twee vriendinnen mee. De eerste eindigt in twee stukken gescheiden in twee hotelliften. Wanneer Tatiana een helft van het lijk ziet vraagt ze de klabakken: ‘Hoe is ze gestorven?’ Een dag later verdwijnt haar andere vriendin en luidt de vraag: ‘Waarom heb ik hier een slecht gevoel bij?’

Met heldinnen van Tatiana’s kaliber kun je lachen. Jammer dat de authentiek Russische bodybuilder Alexander Nevsky als co-producent de hoofdrol opeist en als speurneus lange, onverstaanbare monologen afsteekt. Gelukkig hebben we ondertitels, waarin de vertaler alvast een hoogst ongebruikelijk voorschot neemt op de afrekening door uw onvermoeibare puinruimer. Wanneer Tatiana van collega-speurneus Robert Davi de eerste onheilstijding krijgt, lezen we: ‘Ik ben bang dat ik schokkend nieuws heb.’ Niet bang zijn Robert, zolang je de Nederlandse taal niet machtig bent heb je niets van ons te vrezen.  

 

Copyright Bart van der Put. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #88, winter 2010.

© Bart van der Put
1 december 2010
 • Titel
  Magic Man
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Stuart Cooper
 • Scenario
  George Saunders, Brent Huff, Michael S. Feinstein
 • Cast
  Billy Zane, Alexander Nevsky, Robert Davi
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.