RECENSIE

Little Devils: The Birth(1993)

De verstrooide college student Lionel Gray (McNamara) heeft een geheim en een probleem. Het geheim is dat hij met behulp van een mysterieus plasma en een zelfontworpen computerprogramma uit klei geboetseerde monsterfiguurtjes tot leven kan brengen. Het probleem is dat de moordzuchtige gedrochtjes zijn kennissen- en vriendenkring beginnen te decimeren. Voor de goede orde: dit is een horror-komedie, maar een van de lusteloze, inspiratieloze soort.

Alleen actrice Stella Stevens schijnt te hebben begrepen dat de produktie zich in een creatief vacuŸm voltrok en heeft de gelegenheid aangegrepen om met kennelijk plezier en niet de blussen bravoura het karakter van Lionel’s in SM geinteresseerde hospita gestalte te geven. De weinig geziene Russ Tamblyn (WEST SIDE STORY, THE HAUNTING, maar ook Twin Peaks), die in de film zo goed als niets om handen heeft, hangt hinderlijk de populaire gefteerde jongen uit en de little devils in kwestie laten zich door Price en Valen als een bevriend stelletje met verbluffend gemak in de pan hakken. Een genrefilm voor de MTV-generatie: hop-hop-hop-klaar! ‘I feel like I’m in a B-movie or something’, verzucht Mr. Tamblyn bij wijze van comic relief aan het einde van de film, maar de toeschouwer is tegen die tijd geneigd hem toe te roepen: ‘Z-movie, Mr. Tamblyn, Z-movie!’

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #10, p5.

27 april 2011
 • Titel
  Little Devils: The Birth
 • Lengte
  100 minuten
 • Regie
  George Pavlou
 • Scenario
  Elliott Stein
 • Cast
  Russ Tamblyn, Marc Price, Nancy Valen
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.