RECENSIE
DVD

Jurassic Attack(2013)

“Een strijd om te overleven barst los waarbij het actievolle plot tegelijkertijd een hommage is aan  PREDATOR en JURASSIC PARK”. Met die belofte probeert het dvd-hoesje ons warm te maken. “Met een plot gejat van…” zou een betere omschrijving zijn geweest, want JURASSIC ATTACK heeft verder geen van de kwaliteiten van de genoemde films in huis.

De helikopter van een commandoteam stort na een reddingsoperatie neer in een onherbergzame jungle, die tot overmaat van ramp bevolkt blijkt door dinosauriërs. Het is vast niet helemaal toevallig dat JURASSIC ATTACK op dvd en blu-ray verschijnt, vlak voor de aanstaande rerelease van JURASSIC PARK in 3D. Want al verschillen plot en personages genoeg, waar JURASSIC ATTACK zijn inspiratie vandaan heeft moge duidelijk zijn: van het lettertype in de titelsequentie tot de aanwezigheid van een excentrieke wetenschapper die zelfs naar de naam Dr. Malcolm luistert…

Maar daar houdt de vergelijking dan wel op. Alles wat JURASSIC PARK zo goed maakte, zoals opwindende actie, bloedstollende spanning en een sterk script, ontbreekt hier. En terwijl het twintig jaar later is en de techniek sindsdien flink vooruit is gegaan, kan zelfs de CGI niet aan die van Spielbergs film tippen: de dinosauriërs zien eruit alsof ze met platstift op het beeld zijn geplakt. Om over de van alle kanten rammelende plot nog maar te zwijgen. Waarom schieten de rebellen een helikopter uit de lucht terwijl hun eigen leider er nog in zit? En waarom reageren de commando’s eigenlijk zo koeltjes op de aanwezigheid van dinosauriërs?

“Oh, you gotta be kidding me!”, verzucht één van hen wanneer hij de eerste dino ontwaart. Dat dacht ik nou de hele film lang.

Distributie: Splendid. Release: 9 april 2013. Copyright: Lieuwe van Albada. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 26 april 2013.

29 april 2013
 • Titel
  Rise of the Dinosaurs
 • Lengte
  83 minuten
 • Regie
  Anthony Fankhauser
 • Scenario
  Rafael Jordan
 • Cast
  Gary Stretch, Corin Nemec, Vernon Wells
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.