RECENSIE

Gothic & Lolita Psycho(2010)

Yuki maakt jacht op de moordenaars van haar moeder. Dit doet ze gekleed in een Gothic & Lolita outfit en met een bijzonder wapen… een paraplu die tevens dienst doet als boormachine en machinegeweer. ‘Execution in the name of God!’

Op Yuki’s (Rina Akiyama) verjaardag dringen vijf in het zwart geklede figuren haar huis binnen en vermoorden op gruwelijke wijze Yuki’s moeder, voor de ogen van Yuki en haar vader. Haar moeder sterft gekruisigd aan de muur. Haar vader, een geestelijke, belandt na de aanval in een rolstoel. Yuki wil wraak en ze wil begrijpen waarom haar moeder vermoord werd. Haar vader lijkt meer te weten, maar doet er het zwijgen toe. In de bizarre finale van GOTHIC & LOLITA PSYCHO doet Yuki een schokkende ontdekking…

Gekheid en geweld troef dus in GOTHIC & LOLITA PSYCHO. En dat is dan weer niet zo gek, met de producent van VAMPIRE GIRL VS. FRANKENSTEIN GIRL en special effects-makers Yoshihiro Nishimura en Tsuyoshi Kazuno (THE MACHINE GIRL, TOKYO GORE POLICE, HELL DRIVER) aan boord. Hoofdrolspeelster Rina Akiyama won, zo laat het dvd-hoesje ons behulpzaam weten, in 2007 de ‘Best Buttocks Award’. En ook Asami (BATTLE GIRLS VS. YAKUZA) duikt nog even op in een kleine cameo.

De fans zullen hun verwachtingen hebben, en worden niet teleurgesteld. Exploderende lichamen, bloed dat alle kanten opspuit en een lichaam dat zó aan flarden wordt geschoten dat alleen een met de tanden klapperend skelet overblijft… we krijgen het allemaal voorgeschoteld. Ook volop kleurrijke personages: Yuki’s doelwitten doen qua gekheid niet onder voor haarzelf. De één vliegt in kleermakerszit rond en vecht met een zwabber, de ander is een meisje die zich voordoet als Elle Driver uit KILL BILL. Haar wapen? Een pistool dat tegelijk dienst doet als mes en… mobiele telefoon. Elk gevecht wordt als in een videospel aangekondigd in een stijl die doet denken aan SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD. Yuki gaat ze één voor één te lijf.

Het plot stelt bar weinig voor. Waarom Yuki zich in de Gothic & Lolita outfit kleedt, wordt bijvoorbeeld niet duidelijk. Gelukkig word dit voldoende gecompenseerd. De actiescènes zien er goed uit met soepele choreografie en snelle moves, de effecten zijn overtuigend en de grime wekt herinneringen op aan cultklassiekers uit de jaren tachtig. En met de ruime dosis bloed en gore zou de film niet misstaan op Imagine’s Night of Terror, waar de bloedfonteinen en afgehakte hoofden die nog even door gillen vast met gejuich begroet zouden worden.

 DI: Shock Film (Release op dvd: 19 maart 2012). Copyright Lieuwe van Albada. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 19 maart 2012.

© Lieuwe van Albada
8 maart 2012
 • Titel
  Gosurori shokeinin
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Gô Ohara
 • Scenario
  Hisakatsu Kuroki
 • Cast
  Rina Akiyama, Ruito Aoyagi, Asami
 • Taal
  Japanese
 • Land
  Japan
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.