RECENSIE
VHS

Gorgasm – The Ultimate Experience(1990)

Het begint zo leuk: een man kijkt in de camera en zegt: ‘He created us in his own image. That’s kind of scary don’t you think? I mean, everyone I know is an asshole. To think that the world is being governed by a giant asshole.’

Helaas, blijkbaar waren inspiratie en talent van de makers van GORGASM – THE ULTIMATE EXPERIENCE in deze luttele seconden opgebrand. De rest van deze videoproductie biedt de kijker slechts een een oneindige reeks scènes waarin een auto van die typisch Amerikaanse oprijlanen op- en afsukkelt. Het is steeds onze hoofdrolspeler die zich, gebukt onder de heavy metal soundtrack, van en naar zijn auto sleept. Hij is een politieklerk, die voor één keer een echte opdracht krijgt en nu op het spoor is van een sadomasochistische moordenaar.

The ultimate experience, dat lijkt voor een bepaald publiek het streven bij het bekijken van horror. De ultieme ervaring is een film die hen nog schokken kan. Ze worden bediend door schlockmeisters als Jörg Buttgereit en Ruggero Deodato, maar dat niet alleen de bakermatten van het fascisme zulke enge regisseurs voortbrengen, bewijzen hele hordes jonge filmmakers uit onder andere de VS. Hugh Gallagher vergastte ons vorig jaar al op GOROTICA en nu komt hij met meer van hetzelfde. Hij heeft blijkbaar de miezerige ambitie om de Amerikaanse Buttgereit te worden, maar dat gaat hem niet goed af: we zien in GORGASM wat borsten (hoewel die hoofdzakelijk gefilmd worden van aan de muur geprikte pin-ups) en SM-meesteres Tara (Gabriela) pleegt een paar onopwindende moorden, o.a. met behulp van een weed-eater (zo’n elektrische heggeschaar met een roterend draadje plastic) en that’s it. Er wordt dus niet met ontbonden lijken gevreeën, er is geen perverse seks in beeld, geen dierenmishandeling, geen real-life death-documentairemateriaal. Jammer voor de video-necrofielen, maar deze oude gorehound haalt weer opgelucht adem …in the gutbucket.

Copyright Gorehound. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #10, december 1993.

© Gorehound
1 december 1993
 • Titel
  Gorgasm
 • Lengte
  82 minuten
 • Regie
  Hugh Gallagher
 • Scenario
  Hugh Gallagher
 • Cast
  Gabriela, Rik Billock, Paula Hendricks
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.