RECENSIE

Devour(2005)

Er zijn mensen die denken dat Satan een figuur is die niet met zijn tijd meegaat. Voor hen moet DEVOUR een openbaring zijn. In deze film heeft Satan een interactief computerspel op Internet geïnstalleerd, ‘The Pathway’ geheten, met het doel de zielen van deelnemers te corrumperen.

Student Jake Gray (Ackles) wordt door vrienden (Grant, Swain) opgegeven voor het spel en vanaf dat moment wordt zijn leven beheerst door een aaneenschakeling van akelige, bizarre visioenen, die de grens tussen werkelijkheid en fantasie doen vervagen. Wat is er in vredesnaam aan de hand? Een wijze priester heeft een hint voor hem. In 1 Petrus 5:8/9 staat immers: ‘Your enemy, Satan, prowls around like a lion, seeking souls he may devour’. Maar voor Jake komt inzicht te laat: de machinaties van Satan kosten hem zijn ziel… devour is een aardige film, mede door een frisse, onbevangen hoofdrol van Jensen Ackles als Jake Gray, de student die bij zijn pogingen zich aan het spel ‘The Pathway’ te onttrekken dieper en dieper in de nesten geraakt. Even wankelt de film omdat de makers menen dat het werkje niet zonder een personal appearance van Satan zelf kan (deze blijkt overigens van vrouwelijke kunne), maar verder is devour – in vergelijking met andere high school horror – een gedisciplineerde film, die de meer bloederige aspecten van de plot bescheiden buiten beeld afhandelt. Mogelijk moet dit worden toegeschreven aan de ordenende hand van David Winkler’s vader, producent/regisseur Irwin Winkler, die een superviserende rol bij deze productie heeft gespeeld. Enfin, u weet het nu: spelletjes spelen met Satan moet met klem worden afgeraden…

**1/2 Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #68, p40.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  Devour
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  David Winkler
 • Scenario
  Adam Gross, Seth Gross
 • Cast
  Jensen Ackles, Shannyn Sossamon, Dominique Swain, William Sadler
 • Taal
  English
 • Land
  USA, Canada
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.