RECENSIE

DeadHeads(2011)

In een tijd waarin er iedere week een nieuwe zombiefilm op het doek, scherm of net wordt geslingerd, is het lastig origineel te blijven. Hoe vers (excusez le mot) kan een zombiefilm vandaag de dag nog zijn? De debuterende filmmakers én broers Brett en Drew T. Pierce schreven een scherp script waarin ze hun heil zochten in de combinatie van zom en com, en dat levert een heerlijke, frisse zombiecomedy op.

Ziek, zwak en misselijk voelt Mike (Michael McKiddy) zich als hij op een dag ontwaakt. Hij heeft echter maar weinig tijd om zich druk te maken over zijn fletse verschijning, want het hele dorp is vergeven van de zombies. Wanneer hij in paniek onderdak zoekt bij een nabijgelegen huis, beantwoordt de eigenaar zijn hulpkreet met een welgemikte kogel. Als Mike vervolgens maar niet bezwijkt aan zijn verwonding weet vriend Brent (Ross Kidder) hem aan het verstand te peuteren dat zij allebei dood zijn; geen zombies, maar opgestaan uit de dood nadat ze drie jaar daarvoor als proefpersonen zijn ingespoten met een chemisch goedje. Net op het moment dat er een zombievirus is uitgebroken…

Wanneer Mike gewend is geraakt aan het idee – en aan zijn continu afvallende rechterarm – herinnert hij zich ineens zijn verloving met Ellie (Natalie Victoria). Samen met Brent en een makke zombie genaamd Cheese gaan ze op zoek naar zijn verloofde. Onderweg belandt het onwelriekende trio in zeven sloten en een middelbare schoolreünie, achterna gezeten door een zombiejager, twee gemeentewerkers en de gekke geleerde die hen als proefkonijn misbruikte. Naast de humor zijn ook de make-up effecten van hoog niveau, waarbij de gebroeders Pierce inspiratie zochten bij het werk dat hun vader Bart deed als special effectsmaker bij THE EVIL DEAD van Sam Raimi.

De Pierce Brothers halen alle grappen voor deze goedgemutste, zeer geslaagde sitzomcom uit het absurde gegeven dat twee dode dertigers te midden van een zombie-uitbraak op zoek zijn naar de liefde. En als in een ware buddy movie kibbelen en ouwehoeren Mike en Brent er in de vele terzijdes flink op los. Zo filosoferen ze over de vraag hoe de wereld er achterkwam dat Dracula niet tegen knoflook kan. Had hij wellicht in Transsylvanië een pizza besteld, waarbij zijn gezicht ineens begon te smelten, waarna Dracula de pizzakoerier opdroeg om het hele dorp daarvan op de hoogte te brengen? En iedere keer dat ze voor zombies worden aangezien, legt Mike het opnieuw uit : ‘We zijn niet uit op een of andere zombie holocaust. Ik wil gewoon terug naar m’n meissie.’

Di: Splendid (release op dvd en bluray: 23 februari 2012). Copyright Ronald Simons. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 27 februari 2012.

27 februari 2012
 • Titel
  Deadheads
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  Brett Pierce, Drew T. Pierce
 • Scenario
  Brett Pierce, Drew T. Pierce
 • Cast
  Michael McKiddy, Ross Kidder, Markus Taylor
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.