RECENSIE
VHS

Children of the Corn II: The Final Sacrifice(1992)

In het gehucht Gatlin, in Nebraska’s Bible Belt, stuiten de autoriteiten op circa vijftig in staat van ontbinding verkerende lijken (zie CHILDREN OF THE CORN, 1984). Landelijke tv en pers stromen toe.

Onder hen bevinden zich pulpjournalist John Garrett (Knox) en zijn antagonistische zoon Danny (Scherrer). Garrett kan een vette scoop goed gebruiken om zijn afbrokkelende carrière (en zelfrespect) nieuw leven in te blazen. Hij ontdekt dat de kinderen van Gatlin zich hebben verenigd in een moordzuchtige secte ter ere van ‘He Who Walks Behind The Rows’, een onduidelijke afgod die zich in de omliggende uitgestrekte maisvelden schijnt op te houden, en betaalt zijn investigative journalism bijna met de dood.

CORN II is een vrij zeldzaam fenomeen: een vervolg dat aanzienlijk sterker overkomt dan het origineel. Deze verbetering is te danken aan het feit dat CORN II de archaische, vaaglijk Oudtestamentische mumbo jumbo van deel 1 resoluut overboord heeft gezet en vervangen door een ecologische, milieubewuste achtergrond. Zo kan CORN II uitgroeien tot een verontrustende parabel over kinderen die een aangerande en ernstig vervuilde Moeder Aarde van onverantwoordelijke volwassenen terugeisen en hierbij drastische maatregelen niet schuwen: een bloedbespatte ‘Geven we de aarde op of geven we de aarde door?’ CORN II maakt tevens duidelijk hoe gemakkelijk fundamentalisme een facade kan worden voor incest, inteelt, seksuele repressie en religieus fanatisme.

David F. Price is de zoon van voormalig Columbia-president Frank Price. Hij was assistent-regisseur voor Richard Donner bij THE TOY en LADYHAWKE en maakte zijn regiedebuut met SON OF DARKNESS: TO DIE FOR II. Evenals zoveel andere genrefilms was CORN II nimmer in de Nederlandse bioscoop te zien, maar beleefde in elk geval een eenmalige voorstelling tijdens het 10e Festival van de Fantastische Film in april van dit jaar.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #8 (augustus 1993).

© Erique J. Rebel
1 augustus 1993
 • Titel
  Children of the Corn II: The Final Sacrifice
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  David Price
 • Scenario
  A L Katz, Gilbert Adler, Stephen King
 • Cast
  Terence Knox, Paul Scherrer, Ryan Bollman
 • Taal
  English, Hopi
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.