RECENSIE
DVD

Bunker of the Dead(2015)

Dat sommige filmideeën beter niet uitgevoerd kunnen worden, bewijst Matthias Olof Eich met zijn tergend slechte horrorpulp BUNKER OF THE DEAD.

Vrienden Markus Elser (Patrick Jahns) en Thomas Williamson (Aciel Pol) uit het stadje Oberammergau proberen met behulp van een Joods dagboek toegang te krijgen tot een ondergronds nazicomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Geruchten gaan dat hier het verloren goud van het Derde Rijk ligt opgeslagen. Hoewel de ingang midden in een zwaarbewaakte Amerikaanse militaire basis ligt, lukt het Markus toch binnen te dringen. Eenmaal binnen krijgt hij niet alleen het Amerikaanse leger achter zich aan, maar ook het sluimerende kwaad dat al zeventig jaar op wraak zint.

In plaats van goud vindt Markus, die op afstand wordt aangestuurd door Thomas,
vooral matig geschminkte nazizombies. De uitgang kan hij plotseling niet meer terugvinden. Wel vindt Markus, net als in een first person shooter, steeds betere wapens. Het begint met een koevoet die in het oog van een nazizombie belandt, en eindigt met een machinegeweer. Het uitschakelen van de ondode fascisten gaat hem goed af, totdat hij de grote eindbaas ontmoet. De confrontatie met de zombie-Führer ontaardt in een inspiratieloos en knullig vuistgevecht zonder winnaar.

Tussen de saaie actie door – het repetitief afmaken van zombies gaat snel gaat vervelen – slaat Markus vooral stoere taal uit tegen de ‘kutnazi’s’ of Thomas. Hij zal die dikke zwarte vetklep wel even een pijnlijke trap onder z’n dikke reet verkopen als hij het overleeft. Markus maakt ook continu seksuele getinte opmerkingen. Als het niet tegen een vrouwelijke zombie met een ontblote borst is, dan wel over de borsten van Thomas’ zusje die hem een ‘stijve’ bezorgen. Deze grappig bedoelde opmerkingen zijn uitermate infantiel en storend.    

BUNKER OF THE DEAD is een fake found footage-film en grotendeels gefilmd vanuit de eerste persoon met de camera op Markus’ helm. Deze zet hij soms af, zodat hij ook te zien is in de onderonsjes met de waardeloos acterende Amerikaanse soldaten. Die hebben een atoombom in de bunker geplaatst. Enkele nazizombies vluchten na de explosie met een vliegende schotel. Het zal allemaal wel.   

BUNKER OF THE DEAD is een mengelmoes van OUTPOST (Steve Barker, 2008), DEAD SNOW (Tommy Wirkola, 2009) en FRANKENSTEIN’S ARMY (Richard Raaphorst, 2013), maar van zo’n amateuristisch niveau dat zelfs iemand als Uwe Boll zich er voor zou schamen. Deze filmvuilnis kan beter worden opgeborgen, in een ondergrondse bunker of zo…

Distributie: Première TV Distribution. Beschikbaar op dvd vanaf 21 april 2016. Copyright Henry Kuipers. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 12 april 2016.

© Henry Kuipers
12 april 2016
 • Titel
  Bunker of the Dead
 • Lengte
  76 minuten
 • Regie
  Matthias Olof Eich
 • Scenario
  Matthias Olof Eich, Bernd Strack
 • Cast
  Patrick Jahns, Esther Maaß, Aciel Martinez Pol
 • Taal
  English
 • Land
  Germany
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.