RECENSIE
Bioscoop

The Huntsman: Winter’s War(2016)

Liefde, magie en strijdbare vrouwen. THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR is een onderhoudend vervolg op het vernieuwde Sneeuwwitje-verhaal. Grappiger, mooier en strijdbaarder  – en dat zijn dan alleen nog maar de dwergen.

Het gaat niet goed met Sneeuwwitje. Na haar avonturen in SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN (Rupert Sanders, 2012) leefde zij langere tijd gelukkig met haar prins, maar nu is het spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand gestolen. Slecht nieuws, want wanneer de zus van de in het vorige deel verslagen Ravenna (Charlize Theron) de spiegel in handen krijgt, wordt het voor eeuwig winter in het koninkrijk. Zus Freya (een overtuigende Emily Blunt) is namelijk knettergek. Ze verloor haar geliefde en haar kind, veranderde in een kwaadaardige ijskoningin  en verhuisde naar het noorden om daar sneeuw en ijs te zaaien en de liefde te verbieden. Ze kon geen gezin stichten en stichtte daarom een leger, aldus de trailer. Want zo gaat dat immers met vrouwen: wanneer we kinderloos zijn, voeren we oorlog. *kuch*

We leren ondertussen ook de achtergrond kennen van Eric the Huntsman (Chris Hemsworth) die gescheiden werd van zijn geheime liefde Sara (Jessica Chastain). De man die Sneeuwwitje redde had een zware jeugd onder het juk van Freya. Oorsprongsverhalen lijken tegenwoordig verplichte kost, maar deze werkt en duurt niet te lang. Al snel is Eric in het heden op jacht naar de spiegel, bijgestaan door de onvermijdelijke komische dwergen (Een fijne duorol van Britse lolbroeken Nick Frost en Rob Brydon). Natuurlijk komt De Vrouw om de hoek kijken, ook in dwergvorm (Sheridan Smith en Alexandra Roach).

Cedric Nicolas-Troyan was eerder betrokken bij MALEFICENT en wie dat een fijne film vond, wordt ook blij van THE HUNTSMAN. Storend puntje zijn de Schotse accenten van Hemsworth en Chastain. Waarom mensen uitgesproken dialecten geven die ze niet perfect beheersen? BRAVEHEART werd er ook niet beter van. Visueel is het allemaal prachtig en qua toon wisselen luchtigheid en drama elkaar lekker af. Af en toe voelt de film als een filosofisch epos over De Liefde, maar dan wel met boogschieten en bijlzwaaien. En de guitige glimlach van een relaxte Hemsworth is ook wat waard. Toch verbleekt zelfs hij bij de sterke vrouwen in deze film. De heren worden op alle gebieden afgetroefd: in spitsvondigheid, in moed, in macht, in schoonheid en in vechtstijl. Maar ja, wie kan het winnen van een gouden, op macht beluste Charlize Theron?

Distributie: Universal. Release NL: 7 april, BE 20 april 2016. Copyright: Karina Meerman. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 6 april  2016.

© Karina Meerman
6 april 2016
 • Titel
  The Huntsman: Winter's War
 • Lengte
  114 minuten
 • Regie
  Cedric Nicolas-Troyan
 • Scenario
  Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin, Evan Daugherty
 • Cast
  Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron
 • Taal
  English
 • Land
  United States, China
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.