RECENSIE
VHS

The Breed(2001)

Het voor kabel-tv gemaakte THE BREED schildert een naaste toekomst waarin mens en vampier vreedzaam samenleven (militaire, medische en strategische voordelen van deze integratie worden in de film intelligent belicht), maar NSA-agent Steven Grant (Bokeem Woodbine) ontdekt het bestaan van militant-revolutionaire vampierfacties die uit zijn op bloedige verstoring van deze coëxistentie.

Met vampier-partner Aaron Grey (Adrian Paul) duikt hij onder in deze gewelddadige nederwereld om de aanstichters te achterhalen. Dit alles temidden van de vaak vervallen, barokke architectuur van Budapest, Hongarije, waar de film werd opgenomen. In ideologische zin maakt het werkje een lichtelijk chaotische en overvolle indruk, maar boeiende art direction (van Trae King) en superb camerawerk (van Chris Squires) doen het verlangen ontstaan om de film in theaterprojectie te zien. De scenaristen Christos N. Gage en Ruth C. Fletcher hebben misschien iets te veel hun best gedaan om aan te tonen dat zij van alle genre-markten thuis zijn door hun karakters op te zadelen met namen als Miss Barbara Steele, Graaf Orlock, Lucy Westenra (uit BRAM STOKER’S DRACULA), Seward (idem), Dr. E. Bathory, enz. Per slot levert THE BREED een fascinerende variant op het vampier-thema. Moet absoluut even worden gezien.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #53, december 2001.

© Erique J. Rebel
1 december 2001
 • Titel
  The Breed
 • Lengte
  91 minuten
 • Regie
  Michael Oblowitz
 • Scenario
  Christos N. Gage, Ruth Fletcher
 • Cast
  Adrian Paul, Bokeem Woodbine, Bai Ling
 • Taal
  English, German
 • Land
  Hungary, United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.