RECENSIE
netflix

Blood Red Sky(2021)

SNAKES ON A PLANE meets FROM DUSK TILL DAWN. Of zoals Samuel L. Jackson het zou zeggen: ‘I’ve had it with these motherfucking vampires on this motherfucking plane!’

De Duitse Nadja heeft een mysterieuze ziekte. Ze neemt daarom, samen met haar zoontje, een nachtelijke vlucht naar de VS in de hoop daar te worden genezen. Natuurlijk moet net dat vliegtuig gekaapt worden door terroristen, waardoor een onverwachte en boeiende mix van actie en horor ontstaat. De terroristen worden geconfronteerd met iets monsterlijks, terwijl cruciale gebeurtenissen door middel van flashbacks worden uitgediept. Het perspectief bij Nadja leggen is een sterke keuze die van een belabberde horrorflick een boeiend spektakel maakt.

De cinematografie mag dan niet zo bijzonder zijn, de film voornamelijk beperken tot het vliegtuig zorgt alsnog voor een claustrofobische sfeer. Er wordt hierbij ook goed gebruik gemaakt van de verschillende ruimtes die het voertuig rijk is: de cabine, het vrachtruim, de cockpit. Het exterieur van het vliegtuig oogt minder interessant, want de visuele effecten zijn helaas niet zo sterk. Gelukkig kan het tegenovergestelde worden gezegd over de make-up, die de film alsnog visueel interessant maken.

Subplots leiden geregeld af van de rode draad, waardoor de misschien wat lange speeltijd (121 minuten) overbodig voelt. Toch blijft de spanning er goed in door een gebalanceerde afwisseling tussen de twee fronten. Bij de terroristen valt vooral Eightball – sterk gespeeld door Alexander Scheer – op: een psychopaat die wel heel ver gaat om de macht naar zich toe te grijpen. Peri Baumeister weet als Nadja een ingetogen, doch sterke performance neer te zetten en haar transformatie komt zeer realistisch over.

BLOOD RED SKY is vooral een zeer aangename verrassing. De genremix klinkt gewaagd en gedoemd te mislukken, maar pakt door het sterke perspectief toch uit als een vermakelijke en boeiende horrorfilm. Dus voor wie twijfels had: toch maar even checken!

Distributie: Netflix. Release: 23 juli 2021. Copyright: Jasper Loos. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 26 juli 2021.

© Jasper Loos
25 juli 2021
 • Titel
  Blood Red Sky
 • Lengte
  121 minuten
 • Regie
  Peter Thorwarth
 • Scenario
  Peter Thorwarth, Stefan Holtz
 • Cast
  Peri Baumeister, Carl Anton Koch, Alexander Scheer
 • Taal
  German, English, Arabic
 • Land
  Germany, United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.