RECENSIE
VHS

All-American Murder(1991)

Artie Logan (Schlatter) is wegens fikkie stoken en andere vormen van onaangepast gedrag al van diverse scholen afgetrapt. Ten einde raad stuurt zijn vader hem naar een hoog aangeschreven yuppie-college waar ze van de onverbeterlijke belhamel misschien nog een echte vent weten te maken.

Dat plannetje lijkt te lukken als Artie smoorverliefd wordt op modelleerlinge Tally Fuller (Bissett), een toonbeeld van onschuld en nog bloedmooi ook. Helaas, al op het eerste afspraakje gaat Tally letterlijk in vlammen op, waarna Artie mag bewijzen dat hij het niet gedaan heeft. Van de flegmatieke inspecteur Decker (Walken) krijgt hij zestien uur de tijd om zijn onschuld te bewijzen. Tijdens zijn speurtocht naar de waarheid ontdekt Artie allerlei akeligs over zijn droomprinsesje zaliger.

ALL-AMERICAN MURDER is een Twin Peaks voor de MTV-generatie. Hetzelfde verhaal, maar sneller verteld, onrustig in beeld gebracht en verluchtigd met moordpartijen die in de gemiddelde slasher niet zouden misstaan. Op ettertje Schlatter na is de casting zeer geïnspireerd en in de (zwart-wit) flashbacks is het gekronkel van blote lijven niet van de lucht. Walken beleeft zijn finest hour meteen al in het begin, wanneer hij de overvaller van een supermarkt naar buiten lokt door met de megafoon aan de mond de evergreen ‘Feelings’ ten gehore te brengen. Cassidy, als de gefrustreerde rectorsvrouw, moet het vooral van moedeloze one-liners hebben als ‘Tien jaar geleden was ik twintig jaar jonger’. Maar daar geeft ze dan ook een mooie draai aan.

Di: CNR Video Copyright Phil van Tongeren. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #6, april 1993.

© Phil van Tongeren
31 maart 1993
 • Titel
  All-American Murder
 • Lengte
  94 minuten
 • Regie
  Anson Williams
 • Scenario
  Barry Sandler
 • Cast
  Christopher Walken, Charlie Schlatter, Josie Bissett, Joanna Cassidy
 • Taal
  English
 • Land
  USA
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.