RECENSIE
VHS

13th Child(2002)

Waarschijnlijk is het zo gegaan: krasse knarren Cliff Robertson (Uncle Ben in SPIDER-MAN) en Michael Maryk hoorden over het succes van THE BLAIR WITCH PROJECT, zagen een episode van The X-Files en besloten een kruisbestuiving te schrijven. Robertson verzon een reeks monologen voor zichzelf, Maryk stipuleerde dat zijn dochter Michelle de Scully-rol moest vervullen. En niemand riep hen tot de orde.

Het abominabele THE 13TH CHILD: LEGEND OF THE JERSEY DEVIL, VOLUME 1 wordt gedragen door een actrice die op alle fronten tekort schiet, terwijl de legende uit de doeken wordt gedaan door een acteur die het heel goed met zichzelf getroffen heeft. Hij heet in de film mister Shroud, meneer Lijkwade dus, en zweert alle roofdieren tot iedere prijs te beschermen. Zo voedt hij de bosduivel dagelijks met dode herten. Die duivel heet Bruno en is samengesteld uit aankopen bij de fopshop. De herten ogen daarentegen authentiek. De aftiteling meldt dan ook ‘All deer seen in this film were collected as roadkill animals’, maar laat de naam van de chauffeur (wijselijk) onvermeld. Robertson leutert ondertussen onophoudelijk door, om te eindigen met: ‘You’ll be hearing from us!’ Dat is geen belofte, maar een dreigement. Hetzelfde geldt voor de toevoeging VOLUME 1 aan de titel. Arme Bambi.

Di: Focus Film Facts Copyright Bart van der Put. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #61, winter 2003/2004.

© Bart van der Put
1 januari 2004
 • Titel
  13th Child
 • Lengte
  99 minuten
 • Regie
  Thomas Ashley, Steven Stockage
 • Scenario
  Michael Maryk, Cliff Robertson
 • Cast
  Cliff Robertson, Lesley-Anne Down, Christopher Atkins
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.