Assent poster small
Assent poster small
Beeldbuis
1 augustus 2021

Beeldbuis Augustus 2021

Assent poster smallBEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels waar je je luie stoel niet voor uit hoeft. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

Op 18 augustus brengt Source 1 Media twee vampierfilms uit. De eerste titel is rijp voor onze Abbatoir rubriek: BRAM STOKER’S VAN HELSING. Deze ondermaatse poging de Dracula-mythe een frisse draai te geven door de titel te veranderen is van de hand van auteur Steve Lawson, bekend van meelift-titels als HELLRISER en KILLERSAURUS. Van een wat hoger niveau is JAKOB’S WIFE van voormalig producer Travis Stevens (o.a. BIG ASS SPIDER). Hierin is een glansrol weg gelegd voor genre-hoogheid Barbara Crampton (RE-ANIMATOR, CASTLE FREAK). Ze speelt een typisch verveelde echtgenote die na haar ene slippertje volkomen getransformeerd weer thuis komt, maar zich niet goed raad weet met haar hernieuwde lusten.

Met een titel als GREAT WHITE weet je wat je krijgt. En dat is inderdaad een doorsnee haaienthriller, met als enige mogelijke blikvanger naast de CG-haai actrice Kathrina Bowden. De voormalige Sexiest Woman Alive (volgens Esquire in 2011) duikt sinds haar doorbraak in hitserie 30 Rock regelmatig op in culty en/of pulpy horrorfilms als TUCKER & DALE VERSUS EVIL en NURSE 3D. Deze ambachtelijke JAWS-kloon mist helaas de knipoog van die films. De DVD komt uit op 20 augustus via Just Entertainment.

great white poster small

SHADOW IN THE CLOUDS is min of meer Gremlins On A Plane, maar dan ook nog eens tijdens de Tweede Wereldoorlog. Chloë Grace Moretz speelt een piloot die een mysterieus pakketje moet afleveren. Ze krijgt een lift in een B-17 Flying Fortress bommenwerper, en eenmaal in de lucht blijkt al snel dat ze meer van zich af moet slaan dan Japanse Zero’s. Deze vermakelijke genre-mashup won op het Toronto International Film Festival de People’s Choice Award For Midnight Madness, en is beschikbaar voor de thuiskijk vanaf 25 augustus via Splendid.

De Mediterrane heksenfilm is ondertussen een waardig subgenre. Vorig jaar bijvoorbeeld kwam alleen Netflix al met twee titels, THE BINDING en DON’T LISTEN. COVEN (Akelarre) van Pablo Agüero speelt in het Baskenland van de zeventiende eeuw, en gaat over een groep tieners die gearresteerd worden op verdenking van hekserij. De vraag is natuurlijk of er echte magie in het spel is of niet. De film, die vorig jaar bij de Goya-uitreiking in Spanje meerdere malen in de prijzen viel, is verkrijgbaar vanaf 26 augustus via Red Square Film.

In MEANDER van Mathieu Turi wordt een jonge vrouw zonder al te veel uitleg wakker in een hi-tech doolhof waar zij uiteraard graag uit zou willen vertrekken. So far so CUBE, maar volgens onze eigen Hans Dewijngaert zit in dit labyrinth een onverwachte Minotaurus verborgen. Hierdoor onderscheidt de film zich genoeg van zijn soortgenoten om hem een kans te geven. Op DVD via Splendid vanaf 27 augustus.

Het zijn goeie tijden voor fans van de eerder genoemde Steve Lawson. Op 8 september brengt Source 1 Media namelijk nog een film van hem uit op DVD, te weten THE HAUNTING OF ALCATRAZ. De titel dekt de lading, maar frappant detail is dat het verhaal gebaseerd schijnt te zijn op ware gebeurtenissen. Diezelfde dag komt via dezelfde distributeur ook nog KILLER TATTOOIST van Terry Lee Coker uit. Coker is zo’n typische Uwe Bol-iaanse schrijver-regisseur-producer, en na wat low budget crimi’s en, jawel, een Auschwitz-trilogie waagt hij zich voor het eerst aan een serialkillerthriller. De titel verraadt natuurlijk al wat de modus operandi van de moordenaar is, maar om er achter te komen of hij eerst moordt en dán tatoeëert – of andersom, daarvoor moet je toch echt de film bekijken. Mogelijk zijn recensies van deze twee titels te lezen in een toekomstig nummer van Schokkend Nieuws.

Akkelarre Coven poster small

Op naar de volgende self-made auteurs: Pearry Reginald Theo maakte begin deze eeuw bescheiden faam met zijn zelfgepende short LIBERATA ME. Daarna zakte hij echter weg in het moeras der middelmatigheid, maar met DRACULA: THE DARK PRINCE uit 2014 valideerde hij zichzelf weer een beetje. Zijn nieuwste, reli-horror THE ASSENT, gaat over een vader die vermoedt dat zijn zoontje bezeten is. Uitgebracht door One2See, verkrijgbaar vanaf 21 september. Schrijver-regisseur-producer Jill Gervagizian bewerkte haar doorbraak-short THE STYLIST tot een speelfilm. Deze gestileerde slasher, waarin een kapster haar klanten iets meer dan een beetje bijknipt, wist zijn belofte niet helemaal waar te maken. Onze recensent kon de Giallo-invloeden waarderen, maar vond dat Gervagizian steken liet vallen bij de vertaling van kort- naar langspeelfilm. Source 1 Media brengt de film uit op DVD op 22 september.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!