luna nera300x444
luna nera300x444
Beeldbuis
3 maart 2020

Beeldbuis 03-03-2020

luna nera300x444BEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

NETFLIX & AMAZON

Sinds kort staat LUNA NERA op Netflix: een fantasyserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Tiziana Triana. We volgen Ade, een tienermeisje in het Italië van de 17e eeuw. Ade helpt haar oma, die vroedvrouw is voor de plaatselijke bevolking. Maar als Ade ineens ‘voelt’ dat de ziel van een ongeboren kindje aan het wegglippen is, maakt ze de fout dat hardop te zeggen. Als het baby’tje dan ook daadwerkelijk sterft volgen beschuldigingen van hekserij. Niet geheel onterecht, zo blijkt, want haar oma heeft een geheim. Ade moet uiteindelijk vluchten voor de heksenjagers, geleid door de vader van het doodgeboren kind, en komt terecht bij een groep vrouwen die zich verstopt in het woud. Deze serie over vrouwen en heksenjacht is sfeervol en kijk je het best in het Italiaans.

Ook nieuw bij Netflix is de serie I AM NOT OKAY WITH THIS, van de producenten van STRANGER THINGS en de regisseur van THE END OF THE F***ING WORLD. Tienermeisje Sydney dealt met alle problemen van highschool, haar familie en haar seksualiteit. En daarnaast begint ze ook mysterieuze krachten te krijgen. ‘It’s probably just puberty.’ Nou nee, niet bepaald. Heerlijke rol van Sophia Lillis als de emotionele Sydney die, zoals het hoort bij tieners, boos op de wereld is. ‘Dear diary, go fuck yourself!

Verder mogelijk interessant en recent toegevoegd zijn de series LOCKE & KEY en SIEMPRE BRUJA (over een tijdreizende heks). Ook de films MEN IN BLACK INTERNATIONAL, THE DARKNESS, BRIGHTBURN, MIDSOMMAR en THE DEATH OF SUPERMAN zijn nu te zien op Netflix. Maar ook op Amazon valt weer flink wat te zien. Daar staan alle Harry Potter-films, maar ook alle films van THE MATRIX en LORD OF THE RINGS. Daarnaast INTERSTELLAR, INCEPTION, BASIC INSTINCT, MULHOLLAND DR., IRON SKY en de series PSYCH en THE BIG BANG THEORY.

DVD, Blu Ray & VOD (Videoland, Pathé Thuis & Ziggo)

Fans van spionage/actiefilms kunnen hun hart ophalen bij Videoland. Daar staan alle James Bond-films. Ongetwijfeld vanwege het binnenkort verchijnen van NO TIME TO DIE in de bioscopen. Zorg wel dat je alle films gezien hebt vóór 2 juni want dan worden ze weer verwijderd. En omdat het nog niet eerder genoemd werd, maar toch erg de moeite waard is, op Ziggo staat al enige tijd de serie HIS DARK MATERIALS. Een erg mooie fantasyserie die mensen die THE GOLDEN COMPASS hebben gezien bekend voor zal komen. Beiden zijn namelijk gebaseerd op de boeken van Philip Pullman. Het is een spannend avontuur geschikt voor zowel jeugdige als volwassen kijkers.

En voor de verzamelaars onder ons: verschenen op blu-ray/dvd MALEFICENT 2, READY OR NOT, TERMINATOR – DARK FATE en dé film die iedere Nederhorrorliefhebber zeker moet aanschaffen: BUMPERKLEEF. Overigens zijn al deze films ook te huur via Pathé Thuis.

Dat was het weer! Iedereen heel veel kijkplezier gewenst. Ik heb zelf zojuist de blu-rays van VAMPYROS LESBOS en THE HOLE IN THE GROUND in de brievenbus gekregen, dus hier gaat dat in ieder geval weer lukken. Laat in de reacties ook gerust horen wat jij aan het kijken bent of aangeschaft hebt. Tot de volgende Beeldbuis!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!