The Nightmare Parlor timo
The Nightmare Parlor timo
Nederhorror & scifi
2 maart 2020

Nachtmerries hierrrr….

The Nightmare Parlor timo NEDERHORROR | Aflevering 4 van de Nederlandse horrorserie THE NIGHTMARE PARLOR staat nu op YouTube. Stuur je nachtmerrie in en de Hensen Brothers maken maandelijks een paar korte films van de akeligste inzendingen!

We schreven in Schokkend Nieuws #142 al over de eerste twee afleveringen van THE NIGHTMARE PARLOR. Een vrouw voor een spiegel poetst haar tanden; de bebloede tanden vallen er één voor één uit … Samantha loopt alleen in het donker. Dreigende neonreclames en stemmen uit het duister jagen haar de stuipen op het lijf: ‘Samantha, Samantha, SAMANTHA!’ Van korte nachtmerriebeelden tot volledige horrorscenario’s als de animatieshort THE HANGING TREE: de gebroeders Timo en Rick Hensen zetten iedere maand een nieuwe aflevering online met telkens drie of vier dromen. Vorige maand verscheen aflevering 3 met de verhalen THE DREAM RECORDER, BRAINFUEL, THE WHISPERS en FINAL CHAPTER.

Timo Hensen (29) studeerde scenario en regie aan de HKU. Zijn broer Rick (30) ruilde zijn baan als ziekenhuislaborant in voor een gezamenlijke gooi naar het succes. De start is veelbelovend: de eerste twee afleveringen van THE NIGHTMARE PARLOR werden elk meer dan 6.500 keer bekeken. Ruim driehonderd YouTube-abonnees uit binnen- en buitenland deelden hun nachtmerries met de broers. ‘Iedereen is gefascineerd door zijn of haar dromen,’ legt Timo uit. ‘Het is een populair gespreksonderwerp: “Ik heb vannacht zo raar gedroomd.” Toch konden we niemand vinden die dit eerder gedaan heeft.’

De broers maken alle filmpjes. ‘Van het uitwerken van het idee tot de regie, de animaties, de camera en de special effects. We zijn heel kritisch: wat is een heel gave droom of een beeld dat sterk genoeg is om je bij te blijven? Dat tandenpoetsen, ook al is het kort en is er geen plot, dat is universeel. Iedereen herkent dat.’ Hoe ze precies te werk gaan zie je in BEHIND THE NIGHTMARE. ‘Deze nieuwe serie,’ schrijft Timo, ‘geeft op een grappige manier een kijkje achter de schermen tijdens het maken van THE NIGHTMARE PARLOR. Erg interessant, denk ik, voor mensen die het leuk vinden wat meer te weten over hoe je zonder budget korte films kunt maken.’

Vorige week verscheen aflevering 4 van THE NIGHTMARE PARLOR met oonder andere FOUTAIN OF YOUTH, SILHOUETTE OF A CHILDHOOD, FLIGHT 479 en THE LONGEST NIGHT.

Sweet dreams, subscribe en vergeet vooral niet hier je eigen nare dromen in te zenden! Wie weet zie je je ergste nachtmerrie binnenkort tot leven komen in … THE NIGHTMARE PARLOR.

© Barend de Voogd
2 maart 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!