RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Zombie Hunter(2013)

Ondanks de gigantische zombiehype dit laatste decennium is de houdbaarheidsdatum van de vleesetende lijken nog lang niet verstreken. Dat moet althans Kevin King, het brein achter ZOMBIE HUNTER, hebben gedacht. Een waardevolle toevoeging aan het genre is zijn banale geesteskind echter allerminst.

Een nieuwe drug genaamd NATAS verandert gebruikers in gemuteerde vleeseters en ontketent een zombie-epidemie. De dranklustige Hunter (Martin Copping), die alles is kwijtgeraakt op zijn Chevrolet Camaro na, vlucht voor zijn verleden. Elke zombie op zijn pad wordt gemold. Wanneer hij tijdens een autorit in de apocalyptische woestenij wordt neergeschoten, komt hij in aanraking met een groep overlevenden onder leiding van de bijlzwaaiende priester Jezus (Danny Trejo). Hunter sluit zich bij hen aan. Een zombieaanval zorgt ervoor dat de groep op zoek moet naar een veilig toevluchtsoord en stelt hun overlevingsvaardigheden ernstig op de proef.

Zo komen ze onderweg in aanraking met diverse monsters en een zombieclown met een kettingzaag, die wel heel erg lijkt op Leatherface uit THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. Dit is niet het enige gejatte personage. Met zijn zonnebril, leren jack, afgezaagde shotgun en muscle car, is Hunter een regelrechte kloon van Max Rockatansky uit MAD MAX. Origineel is het allemaal niet. Stoer evenmin. Het lukt debuterend regisseur K. King niet om van Hunter de coole en rebelse antiheld te maken die hij zou moeten zijn, de overdreven SIN CITY-achtige voice over ten spijt. Geen van de personages in de film weet overigens te overtuigen, wat te wijten is aan de complete afwezigheid van acteertalent en een slecht script vol eendimensionale personages.

Het lage productiebudget van ZOMBIE HUNTER, dat deels via Kickstarter werd ingezameld, komt vooral tot uiting in de zeer povere special effects. De make-up van de zombies beperkt zich veelal tot het hoofd, waardoor nek en ledematen geen spoor van verrotting vertonen. Ook de cgi is zeer belabberd en wordt vooral gebruikt voor de animatie van de houterige en misplaatste monsters die rechtstreeks uit een gedateerde Resident Evil-game lijken weggelopen. Wat deze monsters zijn of waar ze vandaan komen wordt nergens verklaard.

In een poging om ZOMBIE HUNTER nog wat karakter en stijl te geven is er frequent gebruik gemaakt van (vooral roze) kleurfilters, beeldovergangen met vlammen en bloedspetters op de cameralens. De belangrijkste attractie, Danny Trejo, prijkt groots op de dvd-hoes, maar zijn rol duurt  slechts tien minuten. Alles bij elkaar genomen biedt ZOMBIE HUNTER in plaats van entertainment vooral deceptie en ergernis.

Di: Splendid. Op dvd en blu-ray vanaf 27 februari 2014. Copyright Henry Kuipers. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd 27 februari 2014.

© Henry Kuipers
27 februari 2014
 • Titel
  Zombie Hunter
 • Lengte
  93 minuten
 • Regie
  K. King
 • Scenario
  K. King, Kurt Knight
 • Cast
  Danny Trejo, Martin Copping, Clare Niederpruem
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.