RECENSIE

Welcome to Planet Earth(1996)

Een teken aan de wand: de filmtitels uit het oeuvre van een groot man worden almaar ongeinspireerder. Ooit stond Roger Corman, de producent van recent lopende-band-werk als CARNOSAUR 3 en nu weer WELCOME TO PLANET EARTH, bekend als The Master of Macabre en The King of the B’s. Hij gelooft nog steeds in het bestaansrecht van slecht geschminkte buitenaardse wezens en ander gespuis en weet feilloos de nieuwste trend uit te buiten. Dat siert hem, maar na bijna alles en iedereen op onnavolgbare wijze geplagieerd te hebben, is hij begin jaren ’80 begonnen zijn eigen films te herkauwen.

Dat geldt ook voor onderhavige film, waar in één ruk door een vervolg op werd gemaakt. Een mirakel, want deel 1 heeft al erg weinig om het lijf (en duurt slechts 75 minuten). De vreemdelingen uit het heelal die in welcome to planet earth verwelkomd worden op aarde zijn hier op vakantie. Het toeristengezin lijkt zo uit een reclamefilmpje uit de jaren ’50 te zijn gestapt: goedgemutst, rijk aan family values, en altijd piekfijn gekleed. Waarschijnlijk stonden in hun handboek Let’s Go Earth de tien geboden integraal afgedrukt, want vader (Wendt, de goedzak Norm uit Cheers) wil een slechterik nog wel eens de les lezen (‘Now son, you gotta know that stealing is wrong’). Maar spoedig blijken pa en ma bloeddorstige wezens te zijn en laven ze zich, als rasechte wildkampeerders, aan onze primitieve, gewelddadige planeet. Ma, een samensmelting van Serial mom en Famke Janssen, wurgt een boef tussen haar dijen, terwijl pa proestend vakantiekiekjes schiet. Leuk voor thuis. Maar minder leuk voor de buis. Het is weliswaar goed voor ons aardlingen om bij tijd en wijle eens door de ogen van een buitenaards wezen te kijken en zo inzicht te krijgen in onze krankzinnige aard, maar waarom moet dat toch zo godallejezus infantiel aan de man worden gebracht?

Copyright Mariska Graveland. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #30, p12.

© Mariska Graveland
27 april 2011
 • Titel
  Alien Avengers
 • Lengte
  81 minuten
 • Regie
  Lev L. Spiro
 • Scenario
  Michael MacDonald, Michael McDonald
 • Cast
  George Wendt, Shanna Reed, Christopher M. Brown
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.