RECENSIE
VHS

Thoughtcrimes(2003)

THOUGHTCRIMES laat zich het best beschrijven als een bijzonder vlakke variant op Cronenbergs THE DEAD ZONE. De niet onaantrekkelijke Freya McAllister ontdekt op haar prom night dat ze gedachten kan lezen.

Levert dat in een danszaal vol gierende tienerhormonen nog het nodige gegiechel op, al snel wordt Freya opgenomen in een inrichting omdat er een variant op schizofrenie wordt vermoed. Maar dan staat de geheime dienst op de stoep. Deze wil Freya’s telepathische gaven aanwenden om er een terroristische aanslag mee te voorkomen. Jammer genoeg heeft Freya zulke uitzonderlijke krachten dat het oprollen van een terroristische bende een koud kunstje is.

Hoe opwindend is het om te kijken naar een scène waarin een terrorist wordt verhoord door een telepaat? Of naar een achtervolging waarbij het beoogde slachtoffer in staat is om iedere beweging van haar tegenstanders te voorspellen? Wanneer Freya in handen van de terroristen valt, wordt ze vastgebonden met behulp van een cijferslot. Het enige dat ze dan moet doen is vragen om de code. Zonder slag of stoot wordt de aanslag dan ook voorkomen. Een bokswedstrijd tussen Rocky en Billy Elliot was waarschijnlijk spannender geweest. Een pluspunt is de aantrekkelijke Navi Rawat, bekend uit gelikte series als The O.C. en 24. Jan de Bont trad op als uitvoerend producent.

Copyright Eric van der Woude. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #63, zomer 2004.

© Eric van der Woude
1 juli 2004
 • Titel
  Thoughtcrimes
 • Lengte
  89 minuten
 • Regie
  Breck Eisner
 • Scenario
  Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer
 • Cast
  Navi Rawat, Joe Flanigan, Peter Horton
 • Taal
  English
 • Land
  Canada, United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.