RECENSIE
Bioscoop

Teenage Mutant Ninja Turtles III(1993)

Wie zijn ogen dicht houdt en zijn oren open waant zich bij TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES III in het land van Bill & Ted & Wayne & Garth, al moet daar meteen aan worden toegevoegd dat dit excellent adventure een wel zeer lauwe variant biedt van de door genoemde dudes bedreven Californische meligheid.

Het avontuur is een reis in de tijd naar 17e eeuws Japan waar zich een koningsdrama van Shakesperiaanse proporties dreigt te gaan voltrekken. De zoon van dictator Norinaga (Noriega?) heeft namelijk een oogje op papa’s grootste tegenstandster, rebellenleidster prinses Mitsu. Voordat de familietwist in een eveneens Shakesperiaans bloedbad kan uitmonden, vindt er via een magische scepter een uitwisseling plaats tussen 20e eeuws New York en 17e eeuws Japan. Terwijl de Japanse tijdreizigers zich in Amerika aan televisie en ijshockey vergapen, staan de turtles prins en prinses bij in hun strijd tegen de despoot en zijn Britse handlanger Walker.

Opmerkelijk is de openhartigheid waarmee de filmmakers in de persmap de beperkte houdbaarheid van hun formule uit de doeken doen. Werd met deel 1 in eigen land nog een recette binnengehaald van 138 miljoen dollar (op een budget van ruim tien miljoen), deel 2 leverde nog maar 78 miljoen op (op een budget van ruim achttien miljoen). Volgens de laatste berichten zet de neergaande lijn zich met deel 3 voort, terwijl de kosten dit keer ruimschoots de twintig miljoen overschreden. Voor Leonardo, Raphael, Donatello en Michelangelo is de uiterste verkoopdatum al lang verstreken. Nu maar hopen dat ook de producenten tot dat inzicht komen.

Copyright Steef de Koning. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #7, juni 1993

© Steef de Koning
1 juni 1993
 • Titel
  Teenage Mutant Ninja Turtles III
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  Stuart Gillard
 • Scenario
  Kevin Eastman, Peter Laird, Stuart Gillard
 • Cast
  Elias Koteas, Paige Turco, Stuart Wilson
 • Taal
  English
 • Land
  United States, Hong Kong
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.