RECENSIE
VHS

Tales from the Crypt: Bordello of Blood(1996)

Drie jaar geleden ging de cinema-pendant van Tales from the Crypt (eerder bekend als comic en als TV-serie) alleraardigst van start met DEMON KNIGHT. Als echter BORDELLO OF BLOOD enige indicatie vormt van het niveau van de onvermijdelijke sequels, kan the final chapter niet snel genoeg komen.

De crypt keeper dist hier een slap verhaaltje op over de duivelse Lilith (Everhart) die met haar bordeel mannen de tijd van hun leven bezorgt. Wel wat verdacht dat de klandizie steevast met twee gaatjes in de nek en de huidskleur van een Engelse toerist naar buiten komt. Of met een lichaamsholte op de plaats van het hart. Een van de slachtoffers is de broer van Katherine Verdoux (Eleniak), reden waarom zuslief private eye Rafe Guttman (Miller) inschakelt voor nader onderzoek. Deze debiteert een wagonlading wisecracks voordat hij op een onduidelijk complot stuit waarbij ook Katherine’s werkgever, TV-predikant Current (Sarandon) betrokken is. Current ziet de dwalingen zijner wegen net te laat in om de snode plannen van Lilith te kunnen verijdelen, zodat het lot van de wereld van Katherine en Rafe afhangt.

Gelukkig is ’t maar film. Want Eleniak zet met Katherine Verdoux wel zo’n onvoorstelbare leeghoofd neer, dat je je hart vasthoudt zodra ze haar naam moet uitspreken. En Rafe Guttman voegt werkelijk niets toe aan de doorsnee low life detective uit het praktijkboek voor beginnende scenarioschrijvers.

BORDELLO OF BLOOD biedt onthullend feitenmateriaal. Wist u bijvoorbeeld dat er kraak noch smaak zit aan het hart van een vegetariër? Maar bovenal biedt de film stof tot ergernis: de onuitstaanbare woordspelingen van de crypt keeper, de volstrekt a-erotische hooters die de vampirella’s menen te moeten etaleren, de snerpende tongval van de overigens zeker niet onappetijtelijke Everhart, en…. Whoopie Goldberg die onaangekondigd langskomt voor een cameo. De crypt keeper kan me nog meer vertellen. Ik haak af.

P.S.: Als wielerliefhebber kijk je wel even vreemd op als op de titelgeneriek de naam Chris Boardman voorbij rolt. Vormen branchevreemde activiteiten de verklaring voor de recentelijk tegenvallende prestaties van de werelduurrecordhouder?.

Copyright Matthijs Linnemann. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #32, oktober/november 1997.

© Matthijs Linnemann
1 oktober 1997
 • Titel
  Bordello of Blood
 • Lengte
  87 minuten
 • Regie
  Gilbert Adler
 • Scenario
  William M. Gaines, Bob Gale, Robert Zemeckis
 • Cast
  Dennis Miller, Erika Eleniak, Angie Everhart
 • Taal
  English, Spanish
 • Land
  United States, Canada
 • Trailer
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.