RECENSIE

SOSEJI / GEMINI

Terwijl Takashi Miike op het afgelopen Festival van de Fantastische Film in Brussel de blits maakte met zijn krankzinnige ICHI THE KILLER, mocht zijn landgenoot hem vergezellen als één van de acteurs uit die film. Twee jaar geleden was Tsukamoto ook in Brussel, toen voor zijn eigen GEMINI, een prachtige, ingetogen kostuumfilm waarmee hij het audiovisuele geweld van zijn eerdere films (TETSUO, TETSUO II: BODY HAMMER en TOKYO FIST) ver achter zich liet.

Hier vormen een dreigende atmosfeer, spookachtige muziek en onvoorspelbaar acteerwerk de ingrediënten van een unieke filmervaring. GEMINI ontbeert de gekte van een ICHI, wat er misschien debet aan was dat de film zo weinig mensen naar de vaderlandse bioscopen trok. Onbegrijpelijk, want wat GEMINI aan krankzinnig bloedvergieten mist, compenseert de film met artistieke waarde. Beslist een film om vaker te zien.

Copyright Roel Haanen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #54, p45.

27 april 2011
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.