RECENSIE

Soulkeeper(2001)

In SOULKEEPER (Darin James Ferriola, VS 2001) worden twee kruimeldieven, Corey (Rodney Rowland) en Terrence (Kevin Patrick Walls), door de schatrijke excentriekeling Pascal (Brad Dourif) ingehuurd om de Steen van Lazarus te stelen, een relikwie die volgens overlevering de poort tussen onze wereld en het hiernamaals vormt. 

Daadkrachtige assistentie van een mysterieuze Tempelier, Mallion (Robert Davi), is meer dan welkom wanneer zij op agressieve tegenstand stuiten van de tijdloze magiër Simon Magus, de Antichrist, in zijn meest monsterlijke vorm. Eigenaardig genoeg voert de queeste van het koppel langs grote hoeveelheden blote meiden, seksorgieën en andere uitgesproken geile taferelen, kwijlende gedrochten, woeste paranormale incidenten, enz.

Want SOULKEEPER is een verregaand ongedisciplineerde combinatie van als hilarisch bedoelde buddy movie, komische reli-thriller, horrorfilm en road movie, overgoten met non-stop dialogen in de sector ultra-hippe, coole prietpraat, waarin men de invloed van Quentin Tarantino en in mindere mate die van Kevin Williamson hoort doorklinken. Wat grollen, grappen en voorkeur voor vrouwelijk bloot betreft, lijkt de film zowel gemaakt door als gericht op ginnegappende pubers en de hele wilde, chaotische onderneming is met de kwalificatie infantiel ruim gewaardeerd.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #55, p37.

27 april 2011
 • Titel
  Soulkeeper
 • Lengte
  105 minuten
 • Regie
  Darin Ferriola
 • Scenario
  Darin Ferriola
 • Cast
  William Bassett, Howard Berger, Jaime Bergman
 • Taal
  English
 • Land
  United States
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.