RECENSIE

Seconds Apart(2011)

Met hun After Dark Originals zette het After Dark Horrorfest na vijf jaar de stap van distributie naar productie. De output is nog te klein om een definitief oordeel te vellen, maar voorlopig is die nog wisselvallig. In de categorie slecht: SECONDS APART, nu uit op dvd. 

De After Dark Originals zijn gefundenes fressen voor genrefestivals. Biertje in de hand, vrolijk sfeertje in de zaal: zo verteer je bij voorkeur films die kant noch wal raken. Imagine haalde dit jaar nog HUSK binnen; SECONDS APART draaide op het BIFFF in Brussel. Dat jonge genreregisseurs op die manier de kans krijgen om kilometers te maken, kunnen we alleen maar aanmoedigen. Maar dan moeten we wel de bluts met de buil nemen.

SECONDS APART start nochtans veelbelovend met een universiteitsfeestje zoals je dat alleen in Amerika schijnt te hebben: veel drank en nog meer bloot. Maar in een donker achterafkamertje gaat het fout. Vier populaire campuskerels jagen zich tijdens een spelletje Russische roulette een kogel door het hoofd. Kan dat? Detective Lampkin (Orlando Jones) twijfelt.

Er gebeuren nog meer vreemde dingen op de universiteit: het schoolhoofd sterft een gruwelijke dood en een meisje snijdt zichzelf met een stuk glas in de keel. Op de achtergrond grijnst de vreemde tweeling Seth en Jonah (Gary en Edmund Entin), met de camera in de hand, de wrede taferelen toe. Wat is toch ‘het project’ waarover ze het de hele tijd hebben? De film onthult al snel het grote geheim: de bloedbroeders beschikken over telekinetische krachten. Even de handjes in elkaar, diep de wenkbrauwen fronsen, en afvuren maar, die moorddadige gedachten. Oeps! Spoiler!

Acteurs Gary en Edmund Entin zijn best creepy als gladgestreken moordenaars, maar als beginnend filmmaker mag je toch proberen origineler uit de hoek te komen dan met een futloze combinatie van telekinese en moordzuchtige tweelingen. Voeg daarbij nog een droevige, kauwgom knabbelende detective met een getroebleerd verleden (uiteraard in arty farty flashbacks) en je krijgt wel heel snel een voorspelbare formulefilm. SECONDS APART ziet er groezelig en griezelig uit, maar mist een nieuw, fris idee. Je zou toch denken dat het After Dark label net dát wil promoten.

Di: Three Lines Pictures. Copyright Hans Dewijngaert . Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 22juli 2011.

© Hans Dewijngaert
22 juli 2011
 • Titel
  Seconds Apart
 • Lengte
  89 minuten
 • Regie
  Antonio Negret
 • Scenario
  George Richards
 • Cast
  Orlando Jones, Edmund Entin, Gary Entin
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.