RECENSIE

RESURRECTION(2013–2015)

Lijken ruiken vies, zoveel is duidelijk na het zien van RESURRECTION. Telkens wanneer de politie op een nieuw slachtoffer stuit van de door bijbelse profetieën geinspireerde seriemoordenaar, slaan de speurneuzen vol afschuw een hand voor het gezicht. Kokhalzend wenden ze het gezicht af van de zwaar gemutileerde, half weggerotte lijken.

De reli-killer verzamelt lichaamsdelen waarmee hij een nieuwe Jezus Christus in elkaar wil knutselen, en wanneer Lambert en co. in de finale de doe-het-zelf Messias aantreffen, houdt de kokhalsparade zolang aan dat je het gevoel krijgt met een parodie van doen te hebben. Deze SEVEN rip-off van het onafscheidelijke duo Mulcahy/Lambert serveert de serial killer-clichés echter zonder een spoor van relativering of zelfspot, waardoor de film toch vooral onbedoeld grappig is. Dat laatste geldt al helemaal voor de bijrol van David Cronenberg als priester, die Lambert, zwaar getraumatiseerd door het verlies van zijn kind, geestelijke bijstand aanbiedt.

Copyright Roel Haanen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #46, p13.

27 april 2011
 • Titel
  Resurrection
 • Scenario
  Aaron Zelman
 • Cast
  Omar Epps, Frances Fisher, Matt Craven
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Fantasy
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.