RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Kristy(2014)

Sportieve studente blijft als enige op de campus tijdens Thanksgiving. Een bende gemaskerde mafketels wil haar vermoorden. Gelukkig kan ze heel hard rennen.

“Kristy….. Kristy….” De nieuwe film van Oliver Blackburn (DONKEY PUNCH) opent met gefluister en een beeldmontage van een vermoord meisje. Iemand – de dader? – loopt weg van het lijk. De stem vertelt dat Kristy puur is. Kristy is rein. Kristy gelooft in God en om al die redenen moet ze dood. Het is een boeiende opening voor een verder weinig vernieuwende thriller met een handvol schrikmomenten.

De hoofdpersoon van KRISTY (Haley Bennett) brengt de vakantiedagen rond Thanksgiving door op de campus waar ze studeert. Ze heeft geen geld om naar huis te vliegen. Het wordt als snel duidelijk dat deze scheikundig onderlegde sportbabe een heel aardig meisje is. Ze heeft een leuk vriendje, werkt hard en is beminnelijk tegen de twee beveiligingsmannen die met haar op de campus achterblijven. Waar dit naartoe gaat is duidelijk, de vraag alleen is alleen: hoe? En door wie? Oh, en ze heet geen Kristy. Ze heet Justine.

Justine heeft, wanneer ze even boodschappen gaat halen, een onaangename aanvaring met een enge meid (Ashley Greene). Deze Violet spreekt Justine aan met de naam Kristy en vanaf dat moment verandert de toon én het licht. Regisseur Olivier Blackburn doet de lampen uit, de mistmachines aan en de vrolijke universiteit verandert in een duister doolhof.

Het gaat snel bergafwaarts voor Justine. Met bijl en mes wordt haar duidelijk gemaakt dat de jacht is geopend en dat ze niet zomaar uitgekozen is. Justine probeert eerst te ontsnappen aan haar achtervolgers, voornamelijk door heel hard te rennen, en het duurt lang voordat ze eindelijk besluit dat ze er klaar mee is en de touwtjes zélf in handen neemt. Dat doet ze echter goed. Scheikunde moet een verplicht vak worden voor meisjes.

Hoofdrolspeelster Haley Bennett  is het grootste pluspunt van deze matig onderhoudende film. Zij is in de rol van Justine de volle 86 minuten prima om naar te kijken.  Justine vraagt haar treiteraar waarom zij juist haar moet hebben. “Pretty hair. Pretty car,” luidt het antwoord. Ze blijkt meer in haar mars te hebben.

Distributie: Entertainment One. Release op dvd en blu-ray: 21 oktober 2015. Copyright Karina Meerman. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 26 november 2015.

© Karina Meerman
26 november 2015
 • Titel
  Kristy
 • Lengte
  86 minuten
 • Regie
  Olly Blackburn
 • Scenario
  Anthony Jaswinski
 • Cast
  Haley Bennett, Ashley Greene, Lucas Till
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.