RECENSIE
DVD

Knight of the Dead(2013)

“It’s a medieval zombie massacre”, staat er op de hoes van KNIGHT OF THE DEAD. Dat klinkt veelbelovend en ook de titel en de cover maken nieuwsgierig. Maar originaliteit en de ridders in harnas op de cover zijn in geen velden of wegen te bekennen in deze low budget horrorfilm.

Achtervolgd door een sinister genootschap belanden een priester en de vijf ridders die belast zijn met zijn bescherming in een vallei waar de doden en masse tot leven zijn gekomen. Waarom? Daarom.

Regisseur/cameraman/scenarioschrijver Mark Atkins is een vaste medewerker van The Asylum en regisseerde o.a. de mockbusters PRINCESS OF MARS en BATTLE OF LOS ANGELES. Troep, maar wel leuke, met enthousiasme gemaakte, totaal van de pot gerukte troep. KNIGHT OF THE DEAD haalt dat ‘niveau’ niet. Het is een saaie film met als enige pluspunten de ruige setting (de film werd op locatie opgenomen in Noord-Wales) en zo nu en dan een smakelijk special effect tijdens de slecht gechoreografeerde medieval zombie massacres. In een wanhopige poging er toch nog wat vaart in te krijgen, werd de boel razendsnel gemonteerd. Veel shots duren niet langer drie seconden en de volgorde lijkt soms totaal willekeurig, alsof de editor tijdens het monteren in slaap is gesukkeld en al knikkenbollend per ongeluk op shuffle heeft gedrukt.

Afgaande op de setting en de beroerd acterende Britse cast hadden de makers Game of Thrones in gedachten, maar kwamen ze niet verder dan het humorloze stiefkind van MONY PYTHON’S HOLY GRAIL. Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Znourrwringm.

Di: Excesso. Op dvd vanaf 20 maart 2014. Copyright: Erik van ‘t Holt. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd 23 maart 2014.

23 maart 2014
 • Titel
  Knight of the Dead
 • Lengte
  82 minuten
 • Regie
  Mark Atkins
 • Scenario
  Mark Atkins, Jeffrey Giles
 • Cast
  Feth Greenwood, Vivien Vilela, Lee Bennett
 • Taal
  English
 • Land
  United States, United Kingdom
 • Trailer
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.