RECENSIE
VHS

Hologram Man(1995)

Sinds TRON (1982) heeft de genreliefhebber geleefd met films waarin de mens in toenemende mate met zijn eigen technologische verworvenheden fuseert. HOLOGRAM MAN zet deze trend soepeltjes voort met een plot over een toekomstig penetentiair systeem dat als zwaarste strafnorm de holografische suspensie hanteert: lichamen van zware criminelen verdwijnen in cryogene bunkers, terwijl hun geest en ziel holografisch worden opgeslagen in een CD-Rom-archief.

Met andere woorden: floppy = bestaansrecht. Handlangers van de veroordeelde terrorist Slash ‘Vlad the Beast’ Gallagher (Lurie) ontvreemden Gallagher’s floppy zodat de gangster in holografische vorm zijn criminele imperium verder kan uitbouwen. Ontrefbaar als hij is voor alles wat de LAPD-politiemacht aan vernietigingsmiddelen in zijn richting smijt of afvuurt, vormt de holografische Gallagher een geweldig probleem voor de mannen van Hermandad.

HOLOGRAM MAN is prima video fodder: verzengende vuurgevechten, exploderend onroerend goed, gescheur en gebeuk met automobielen, niet aflatend stuntwerk, macho-dialogen allerwegen en als klapstuk twee hologrammen die verwoed met elkaar op de vuist gaan. Bijeengeacteerd door Joe Lara en Evan Lurie (de laatste tevens als co-scenarist), twee acteurs die bij het bioscoopgaand publiek vrijwel onbekend zijn, maar elders als coryfeeën-van-de-videoplank een stevige reputatie hebben opgebouwd. ‘When the ultimate evil becomes unstoppable…’ waarschuwt de inlay en in die omineuze puntjes vergaat de wereld goeddeels.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #21, oktober/november 1995.

© Erique J. Rebel
1 oktober 1995
 • Titel
  Hologram Man
 • Lengte
  101 minuten
 • Regie
  Richard Pepin
 • Scenario
  Evan Lurie (screenplay), Evan Lurie (story), Richard Preston Jr. (screenplay)
 • Cast
  Joe Lara, Evan Lurie, Michael Nouri, John Amos
 • Taal
  English
 • Land
  USA
 • Trailer
Meer Sci-FiMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.