RECENSIE

Dinotopia(2002)

Twee broers (Tyron Leitso, Wentworth Miller) storten met hun vliegtuigje neer aan de kust van Dinotopia, een verloren gewaand continent, waar mens en dinosaurus in harmonie samenleven.

DINOTOPIA, een tweedelige film voor kabel-tv van Hallmark Entertainment (totale lengte 4 uur 10 minuten), werd enkele jaren geleden aangekondigd als het meest ambitieuze project ooit verwezenlijkt voor tv (de grens van 80 miljoen dollar werd overschreden). Het is bovenal een zoete film geworden, waarin de jonge drenkelingen veel wijze lessen worden bijgebracht op het gebied van wederzijds respect, samenwerking en naastenliefde. Een der karakters verzucht: ‘Peace is overrated; harmony is s贸贸贸贸 boring’, maar die figuur maakte direct al een onbetrouwbare indruk en ontpopt zich dan ook als the bad guy (David Thewlis). Niettemin hebben ook de makers ingezien dat harmonie bestaat bij de gratie van conflict, kortom een contrastverschijnsel is, en hebben om die reden wat angstige momenten ingebouwd, maar over het algemeen kabbelt DINOTOPIA gemoedelijk en educatief voort. Louter voor mensen die absoluut eens een moralistische, didactisch getoonzette monsterfilm willen zien, want die zijn een zeldzaamheid. Kinderen kun je DINOTOPIA vermoedelijk niet voorzetten: die draaikonten houden dat geen 250 minuten vol. Bovendien zullen ze snel door hebben dat er in dit brave epos weinig opwindends te gebeuren staat. (Naar de ‘Dinotopia’-boeken van James Gurney.)

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #57, p34.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  Dinotopia
 • Lengte
  250 minuten
 • Cast
  David Thewlis, Katie Carr, Jim Carter
 • Taal
  English
 • Land
  United Kingdom, Germany, United States
 • Trailer
Meer Fantasy
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat n贸g veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.