RECENSIE

The Crush(1993)

Lang leve de femme fatale. Waren we eindelijk verlost van gillende keukenmeiden die zich bij bosjes aan het mes lieten rijgen, krijgen we dit weer: het doorsnee Amerikaanse trutje from hell. De trend kreeg met FATAL ATTRACTION definitief zijn beslag en werd voortgezet met o.a. THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE en THE TEMP. De nieuwste ‘aanwinst’ heet THE CRUSH en de castratie-angst (wat anders?) van de makers richt zich dit keer op het 14-jarige wonderkind Darian Forrester (Silverstone).

Darian’s weke mondje belooft al weinig goeds en achter haar uitzonderlijke verrichtingen op de piano èn de computer moet op z’n minst een pact met de duivel zitten. Het verwende wonderkind wordt verliefd op de nieuwe onderhuurder van haar ouders, journalist Nick Eliot (Elwes), die net iets moois aan het opbouwen is met fotografe Amy (Rubin). De laatste wordt door Darian getrakteerd op een bijenzwerm in haar donkere kamer, waarna de maat voor Nick vol is. Een tamme reprise van de draaimolenscène uit Hitchcock’s STRANGERS ON A TRAIN maakt aan het schrikbewind van de voorlijke puber een (voorlopig) eind. Net goed, want vrouwtjes horen in de keuken of op z’n hoogst in de kapsalon. Welkom in de duistere jaren negentig.

* Copyright Steef de Koning. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #9, p3.

27 april 2011
 • Titel
  The Crush
 • Lengte
  89 minuten
 • Regie
  Alan Shapiro
 • Scenario
  Alan Shapiro
 • Cast
  Cary Elwes, Alicia Silverstone, Jennifer Rubin
 • Taal
  English
 • Land
  United States, Canada
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.