RECENSIE
VOD

Bingo Hell(2021)

Bekentenis. Schrijver van deze recensie heeft meer kennis van bingo dan van horror. Ik val ook eerder in de leeftijdscategorie van ‘fierce granny’ Lupita (Adriana Barraza) dan van regisseur Gigi Saul Guerrero. Vermoedelijk heb ik juist daarom 85 uiterst onderhoudende minuten gehad met BINGO HELL. Al wist ik dat niet toen in de eerste minuten de toon werd gezet voor de bingobloederigheid die zou volgen.

Lupita is een boze Mexicaanse oma, die in haar echt felle jaren de buurt Oak Springs veilig en leefbaar heeft gemaakt. Dit is haar barrio. Ze wil niet weg en met haar blijven ook haar leeftijdsgenoten. Oak Springs staat voor iets. Oak Springs is belangrijk. Zo belangrijk, dat wie een shotje neemt elke keer dat de naam wordt genoemd, de bingohokjes al snel niet meer netjes aan kan kruisen.

Grommend ziet Lupita hoe de oude winkeltjes in haar buurt plaats maken voor zaken die passen bij liefhebbers van cappuccino met havermelk en/of duurzame avocado op glutenvrije toast. We krijgen erg ruim de tijd om haar te volgen en kennis te maken met haar vrienden, die niet echt gelukkig zijn, maar ook niet vertrekken omdat ze elkaar niet in de steek willen laten. Het is de horror van gentrificatie voor de oude bewoners van een buurt. En dan gebeurt het onvergeeflijke. Ook de geliefde bingohal wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar, Mr. Big. Een sinister figuur die ongekend grote prijzen weggeeft. Prijzen die dromen waarmaken en waarvoor wordt betaald in onsmakelijke illusies. Lupita pikt het niet. De vraag is: wie gaat er winnen?

Als horror zal BINGO HELL niet verrassend zijn. Ja, er gaan mensen luid en onsmakelijk ten onder aan hun hebzucht, maar voor veel lezers van Schokkend Nieuws is dit vermoedelijk kinderspel. Wat BINGO HELL vermakelijk maakte was alles daaromheen. Het is oudere actrices maar zelden gegeven om de engel der wrake te mogen zijn. En oudere Latina-actrices in Amerikaanse films al helemaal niet. Verder zijn er voldoende clichés om over te zuchten, en zo hoort dat ook bij dit genre, toch? Ik moest erg lachen om die van bingo als stupide hobby van uitgeleefde oude mensen. Maar goed, mijn bingomasters leken nooit op het type Randall Flagg maar op Miss RuPaul, met alle schone valsheid die daarbij hoort.

Distributie: Amazon (1 oktober) Copyright Karina Meerman. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 10 oktober 2021

© Karina Meerman
1 oktober 2021
 • Titel
  Bingo Hell
 • Lengte
  85 minuten
 • Regie
  Gigi Saul Guerrero
 • Scenario
  Shane McKenzie, Gigi Saul Guerrero, Perry Blackshear
 • Cast
  Adriana Barraza, L. Scott Caldwell, Joshua Caleb Johnson
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.