RECENSIE
VHS

Badlanders(1992)

Op de verre planeet Anakin in de verre toekomst wordt de vredelievende vorst Himshaw door zijn tirannieke broer Akira afgezet en verbannen naar Prison Planet.

Daarheen reist vrijheidsstrijder Blaine of Brovia (Phillips) af om Himshaw te bevrijden uit handen van de piratengroep Hellbenders onder aanvoering van de verschrikkelijke Broxton (Foley). That’s all, folks!

Op een verre planeet in een verre toekomst’, betekent in deze no-budget film een stoffige, snikhete uithoek van Zuid-Californië. De parallel met een andere, bekendere vrijheidsheld (Blaine of Brovia = Robin of Locksley) raakt al in de eerste tien minuten bedolven onder de anonimiteit van de diverse conflicten, zodat BADLANDERS overkomt als een MAD MAX-geinspireerd robbertje knokken en scheuren in karakterloze locaties. In BADLANDERS zijn mannen geboren om te vechten en bloederig te sneven, en vrouwen geschapen voor verkrachting en mishandeling En niemand te zien om de zin van één en ander te belichten.

Robin Hood in the Twenty-Fifth Century? Vergeet het maar.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #11, februari 1994.

© Erique J. Rebel
1 februari 1994
 • Titel
  Prison Planet
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Armand Gazarian
 • Scenario
  Armand Gazarian, James I. Nicholson
 • Cast
  James Phillips, Michael M. Foley, Deborah Thompson
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.