mad max
mad max
Beeldbuis
17 oktober 2015

Thuisbios, week 42

mad maxKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week maar liefst acht horrorfilms en de nieuwe Mad Max!

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Dertig jaar na MAD MAX BEYOND THUNDERDOME (George Miller, 1985) is Max Rockatansky eindelijk terug in misschien wel de beste Mad Max-film tot nu toe: MAD MAX: FURY ROAD. Dat Mel Gibson niet terugkeerde en Tom Hardy (INCEPTION, THE DARK KNIGHT RISES) de rol overnam mag de pret niet drukken. “Hij is perfect gecast”, schreef Maricke Nieuwdorp in haar lovende recensie. Max wordt gevangengenomen door de war boys van tiran Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) en vervolgens gebruikt als een levende bloedzak. Als Imperator Furiosa (Charlize Theron), één van Immortans beste krijgers, er samen met zijn vijf vrouwen tussen uitknijpt, zet hij – geholpen door o.a. zijn zoon Rictus Erectus – de achtervolging in. Max wordt door de verzwakte war boy Nix (Nicholas Hoult) op sleeptouw genomen zodat hij hem tijdens de achtervolging van bloed kan voorzien. Als Max ontsnapt, sluit hij zich tegen wil en dank aan bij de vluchtende vrouwen. “Het wordt een virtuoos, van de pot gerukte dollemansrit. […] Je komt ogen tekort voor deze mooie waanbeelden van zand, hitte, staal, smeer en roest.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 oktober (Warner).

Tevens terug van weggeweest is graboid-jager Burt Gummer (Michael Gross) in TREMORS 5: BLOODLINES. Het vorige deel – TREMORS 4: THE LEGEND BEGINS – stamt alweer uit 2004 en was, zoals de titel al doet vermoeden, een prequel. TREMORS 5 pakt de draad weer op ergens na TREMORS 3: BACK TO PERFECTION. Burt wordt samen met zijn hulpje Travis, gespeeld door Jamie Kennedy (SCREAM), ingehuurd om in Zuid-Afrika op graboids en ass blasters te jagen en ontdekt dat de monsters zijn geëvolueerd tot nog dodelijkere wezens. Onze recensie kun je binnenkort lezen op de website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 oktober (Universal).

CELL 213 stam alweer uit 2011 en is sinds deze week verkrijgbaar op dvd en VOD. De verwaande advocaat Michael Gray (Eric Balfour) wordt ten onrechte beschuldigd van moord en belandt in cel 213 in de South River State gevangenis, alwaar hij ten prooi valt aan bovennatuurlijke krachten die uit zijn op zijn ziel. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 14 oktober (Universal).

Meer boze bovennatuurlijke krachten in DEMONIC. Ditmaal zijn vijf studenten het slachtoffer en ze worden te grazen genomen wanneer ze geesten proberen op te roepen in een vervallen landhuis. Aan psycholoog Dr. Elizabeth Klein en detective Mark Lewis, gespeeld door respectievelijk Mario Bello (SECRET WINDOW) en Frank Grillo (THE PURGE: ANARCHY), de schone taak om te achterhalen wat er nu precies is voorgevallen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 oktober (Paradiso).

Ook het gezin in POLTERGEIST wordt geconfronteerd met bovennatuurlijke manifestaties als ze verhuizen naar een andere stad . De boze geesten die rondwaren in hun nieuwe woning hebben het vooral voorzien op jongste dochter Madison. Deze remake van de gelijknamige klassieker uit 1982 voegt volgens recensent Jasper ten Hoor helemaal niets toe aan het genre. “In 1982 was het concept nog fris; tegenwoordig kennen we de formule maar al te goed […] Voor de remake van POLTERGEIST werkt regisseur Gil Kenan (MONSTER HOUSE, CITY OF EMBER) netjes de hele spookhuis-checklist af, maar iets nieuws brengt hij ons niet.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 oktober (20th Century Fox).

Wellicht dat HELLIONS wat meer te bieden heeft. In deze mix van bovennatuurlijke horror en home invasion wordt de zwangere Dora (Chloe Rose) wanneer ze tijdens Halloween alleen thuis is, belaagd door demonische wezens die zich hebben vermomd als gemaskeerde trick-or-treaters. Regisseur Bruce McDonald maakte eerder de zeer geslaagde zombiefilm PONTYPOOL. Of HELLIONS ook de moeite waard is, kun je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 oktober (Remain in Light).

Er is helemaal niets bovennatuurlijks aan de psychopathische lifter Christian (Teddy Sears) die Mallory (Julianne Hough) lastigvalt in de horrorthriller CURVE van regisseur Iain Softley (THE SKELETON KEY). Ten einde raad laat Mallory haar auto opzettelijk verongelukken, maar het plan faalt. Wanneer ze bijkomt blijkt dat Christian de crash heeft overleef, terwijl zij vastzit in het omgekeerde voertuig. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 14 oktober (Universal).

In UNFRIENDED ontvangen zes schoolvrienden tijdens een nachtje videochatten een Skypebericht van een klasgenote die precies een jaar eerder zelfmoord pleegde. Een zieke grap of wraak uit het hiernamaals? “Wat UNFRIENDED aardig maakt is dat regisseur Levan Gabriandze handig gebruikmaakt van bekende internet-fenomenen om de spanning op te voeren”, schreef recensent Barend de Voogd. “Een pop-up of zelfs het geluidje van een binnenkomend Facebook-bericht is dan genoeg om je te doen opspringen. […] Voor de doorgewinterde horrorliefhebber is het niet al te eng, maar de inventiviteit zorgt wel voor een grijns.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 oktober (Universal).

Ten slotte COOTIES, een horrorkomedie waarin leraar Clint, gespeeld door Elijah Wood (MANIAC), en zijn collega’s moeten vechten voor hun leven wanneer een geheimzinnig virus de leerlingen op de basisschool waar ze werken verandert in moordlustige wilden. “Nap time, motherfuckers!” Het scenario werd medegeschreven door Leigh Wannell, die samen met James Wan aan de wieg stond van de SAW-serie en eerder dit jaar als regisseur debuteerde met INSIDIOUS: CHAPTER 3. De recensie lees je binnenkort op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 oktober (Universal).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!